7 de la Hunedoara

De când cu articolul… ăla, cu „5 pentru fotbal”, nici „7 pentru România” nu-mi mai sună prea bine. Dar trebuie să răspund lepşei pe care-am primit-o de la Blogatu, şi anume să recomand şapte atracţii turistice din judeţul Hunedoara.

Spre ruşinea mea, n-am prea fost nici eu peste tot şi nici nu pot spune c-am văzut tot ce ar fi de văzut. Daaar! De când s-a mutat Sebi aici, am fost la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, în Retezat [pe Râul Mare], am urcat pe Cetatea Devei, am fost şi la Castelul Corvinilor.
Trebuie vizitat neapărat oraşul în care am crescut eu, Orăştie, pentru că e superb. Un Sibiu mai mic, aşa.
Şi… cam atât. Deocamdată.

P.S. Am vizitat mai multe oraşe din Valea Jiului, dar n-aş prea recomanda unui turist străin să le viziteze, pentru că majoritatea arată deprimant de… gri.

Cătă, tu ce mi-ai arăta în Târgu Mureş aka Marasvasarhely? :D

6 thoughts on “7 de la Hunedoara”

  1. N-as zice ca esti Hunedoreanca. :) Cum poti sa nu stii despre Biserica Densus, Castelul de la Santamarie Orlea, Rezervatia de Zimbri de la Hateg, Biserica Fortificata de la Orastie (ziceai ca ai crescut acolo?) sau Situl Arheologic Germisara.

    Pt. ceilalti cititori: Daca aveti de gand sa ii urmati sfatul Denisei si veti vizita Orastie, luati-va provizii, pentru ca eu am gasit un singur fastfood si ala extrem de prost :)

  2. Si sa nu uitam, cel mai important si mai frumos loc din judet, Sarmisegetusa. Nu adunatura de pietre de langa Hateg ci cea din Muntii Orastiei, capitala Daciei. Din toata enumerarea de mai sus, as pune Sarmisegetusa pe primul loc. Si muntii Retezat pe locul II.
    @bloodie eu stiu unul foarte bun, in apropiere de casa de cultura. fac niste eggburgeri de-ti lingi degetele

  3. Si daca vreti sa vedeti planoare, avioane si parasutisti pe cerul patriei, mergeti la Saulesti, la Aeroclubul „Dacia” Deva. Daca sunteti cuminti, aveti sanse sa faceti si un zbor cand incepe sezonul :)

  4. pt bloodie: nu ai stiut tu unde sa cauti dar sunt mai multe fast food-uri, 3 pizzerii, etc in Orastie asa ca lasa-ma. Apropo, tu de unde esti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.