„Acest mesaj nu poate fi considerat spam”

Mă distrează – si ma enerveaza, in acelasi timp – mesajele de la tot felul de firme, magazine online sau site-uri de anunturi, clone de Groupon etc., care la sfarsit au un fel de disclaimer prin care te anunta, pe un ton imperativ:

«Acest e-mail nu poate fi considerat spam deoarece: contine datele de identificare necesare conform legii (de cele mai multe ori, datele astea de identificare sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire). Adresa de e-mail a dumneavoastra a fost gasita public sau v-ati inregistrat la newsletter in site-ul/urile partenerilor nostri (partenerii-s de vina, nu idiotii care trimit mesaje la cateva zeci de adrese de e-mail, pentru ca n-au aflat inca de functia „blind carbon copy” – Bcc; de aici, adresele noastre de e-mail ajung in baze de date pe care le vand Gogii cu 2-300 de lei/zece mii de „bucati”. Dar asta nu-i singura sursa de adrese de e-mail pentru proprietarii de site-uri care fac spam; practic, o adresa de e-mail sigura este cea pe care ti-o faci si n-o spui nimanui. Abia atunci exista sanse sa nu primesti spam pe ea. Si-apoi, la cat de vagi sunt disclaimerele astea, nu m-as mira daca in viitor va aparea o „scuza” gen: ati primit acest mesaj pentru ca adresa dumneavoastra de e-mail contine una sau mai multe cifre, a fost creata inainte de anul 2008, iar afara era soare sau macar lumina). Daca nu doriti sa mai primiti mesaje de informare din partea noastra, va rugam sa trimieti un e-mail la aceasta adresa cu subiectul DEZABONARE (nu, n-o sa va dezabonam, dar macar o sa stim ca ati primit mesajul nostru si ca va pasa! Ba mai mult, putem s-o vindem, la randul nostru, pentru ca stim sigur ca este valida). Ne cerem scuze daca mesajul ajunge la dvs dintr-o eroare. Va multumim! (oricine stie ca oamenii care trimit spam nu o fac niciodata intentionat! A gresi e omeneste si mesajele care ajung la mine sau la tine dintr-o eroare le erau destinate altor oameni, dar spammerul de serviciu nu-si bause cafeaua si in loc de [email protected], a tastat, din greseala, [email protected]!)»

Pentru spammerii astia nesimtiti, Google are un leac simplu:

Ataaat!

10 thoughts on “„Acest mesaj nu poate fi considerat spam””

  1. Ma crezi ca am testat ideea: adresa de e-mail, creata si nefolosita absolut deloc si m-am trezit ca in decurs de un an am primit peste 1.000 de mesaje de tip spam?

    Eu cred ca unii trimit mesaje in bloc si genereaza conturile de e-mail pe baza dex-ului + 1… n

  2. De multe ori mailurile sunt trimise „la plesneala”, cu adrese inventate dupa cuvinte luate din dictionar si combinate si ras-combinate in fel si chip ca sa dea o adresa de mail. Omul, nervos, vede spam-ul si da reply cu „Dezabonare” „unsubscribe” etc. In momentul ala, spammerul a primit confirmarea ca adresa de mail exista. Inca un viitor fraier.
    Daca primiti spam de la firme cu nume dubios, nu va repeziti sa dati „unsubscribe”, mutati-le in folderul Spam, si daca mai vin, inseamna ca e posibil ca firma aia chiar sa exista si dezabonarea sa fie pe bune. Eu le trimit un mail si le spun ca i-am reclamat, le mai citez si din lege si se potolesc. Pana acum niciunul n-a mai insistat.

  3. Robintel: Eu am dat click pe buton, da’ nu știu de ce :)
    Din păcate (sau din fericire) eu nu prea am parte de spam, și am adrese pe care le folosesc de mai bine de 10 ani. Serviciile de genul mailinator m-au ferit de problemele astea :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.