Jurnalistul devean Alin Bena umblă cu Cioara Vopsită!

Irina Năstase şi Alin Bena [poză şutită de pe Facebook]

Irina Năstase şi Alin Bena [poză şutită de pe Facebook]

După ce am pus titlul ăsta mi-am dat seama că e posibil să se fi gândit şi alţii la el, pentru că joi, la lansarea cărţii lui Alin Bena, „Cioara Vopsită – Pamflete şi istorii politice din Transylvania”, am văzut tare mulţi colegi din presă, mai mulţi „presari” decât „civili”, cum ar veni.

Am avut dreptate: şi Iulian Stroia s-a gândit la acelaşi titlu, dar asta nu înseamnă că o să-l schimb, că e prea fain.

Aşadar, joi am dat o fugă pân’ la Deva ca să cumpărăm „Cioara Vopsită” caldă, proaspăt ieşită din tipar[e] şi să-l vedem pe Alin Bena cum le zice el de bine şi la microfonul din Galeriile de Artă Forma, nu numai din spatele monitorului. 

Cioara Vopsită a lui Alin Bena

Cioara Vopsită a lui Alin Bena

Dar cine-i Alin Bena şi ce vrea el de la noi? Domnul Alin Bena este un jurnalist cu vreo 20 de ani vechime în presă, şi pentru că „vechime” seamănă cu „învechit”, de vreo doi ani s-a gândit să se „retragă” online. Şi-a făcut un prea frumos blog pe care sunt convinsă că politicienii locali îl urmăresc ca pe Busu cu o zi înainte de a pleca la drum. Apoi a scris o carte; de fapt, a făcut articolele de pe blog accesibile şi celor care nu ştiu cum se urmăreşte un blog. Nu ştiu ce urmează să facă, pentru că nu l-am întrebat [cum făceau fătucile care intervievau vedete: „Şi… ce planuri de viitor aveţi?”].

Dacă nu vreţi să cumpăraţi cartea, puteţi vedea filmul.

1 thought on “Jurnalistul devean Alin Bena umblă cu Cioara Vopsită!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.