Am testat: căștile in ear Beoplay E8 de la Bang&Olufsen

Astăzi vorbim despre căști minuscule, pe care le bagi în urechi și care îți redau muzică la o calitate bună și foarte bună, fără să mai pierzi minute din viață descâlcind fire. Nu au inventat cei de la Bang & Olufsen căștile „in ear”, de fapt nici nu știu cine le-a inventat. Ce știu este că aceste căști pe care le-am testat împreună cu Sebi timp de două săptămâni sunt aproape de perfecțiune.

Noi avem căști Samsung, respectiv Bluetooth Wireless V6 Last Impact (adică aproape no-name), deci știm cu ce se mănâncă aceste căști in ear. OK, Sebi știe, eu aflu din mers. Și dacă el a fost parțial impresionat de calitatea acestor căști per total, mie mi-a dat cu plus. Adică le-am dat nota 10, în ciuda unor mici neajunsuri. Calitatea sunetului este la superlativ! După ce mi-am instalat aplicația Bang & Olufsen, mi-am pus căștile în urechi, am pornit niște muzică bună (Dubioza Kolektiv) și am dansat prin ploaie.

E de-a dreptul periculos să mergi pe stradă cu aceste căști setate în așa fel încât să-ți taie sunetele venite din exterior, pentru că nu se aude nimic. Din exterior, zic. Muzica se aude foarte bine. În schimb, cu video-urile „vorbite” de pe YouTube am o problemă, în sensul că îmi aud inima bătând, pașii etc.

Ce nu mi-a mai plăcut în mod deosebit la ele: faptul că sunt foarte ușor de oprit atunci când nu vrei să le oprești, apăsând din greșeală pe casca dreaptă. Eu sunt obișnuită să apăs pe ele ca să le împing în urechi, iar când faci asta, inevitabil apeși pe butoanele… care nu sunt butoane. Dar te obișnuiești, îți alegi dopurile potrivite și înveți să nu mai dai pauză decât atunci când vrei să dai pauză.

Ce mi-a plăcut la ele: faptul că muzica se aude PERFECT. Absolut flawless. Fără cusur. Am fost la concerte la care muzica live se auzea mai prost decât în căștile astea. Acum serios și sincer, dacă ar fi să aleg între un concert live în condițiile actuale și să ascult muzica în căștile astea, aș alege muzica înregistrată. Call me crazy.

Același model de căști, dar prima generație, în acest moment sunt 570 de lei pe eMAG sau chiar mai puțin (449 lei pe Vexio.ro, dar nu pot să recomand un magazin de la care nu am comandat). Atenție, că e vorba de 1st generation, iar ce am testat noi sunt 3rd generation. Adică mai bune. Mult mai bune. Detalii despre ele găsiți pe site-ul oficial.

1 thought on “Am testat: căștile in ear Beoplay E8 de la Bang&Olufsen”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.