Gânduri de prin magazine (azi, Lidl)

UNU

Mă gândesc că ar fi foarte util dacă am reuși să ne vedem de treaba noastră, în 2021. Așa, ca idee.

Eram în Lidl (nu doar de acolo ies cu… gânduri, dar până acasă am timp să le pun în ordine, ca pe niște mărfuri la raft) și trecând pe lângă ușa deschisă care duce către depozit, aud:

– Băăăi, deci or cumpărat ăștia la băutură de zici că vine sfârșitul lumii!

Moment în care un coleg sau o colegă s-a gândit că se aude în magazin, că aud „ăștia” și a tras copertina aia care ține loc de ușă. Imediat au ieșit trei lidliști de acolo, iar un client, bucuros că poate să ceară ajutor, întreabă:

– Nu vă supărați, oare somon afumat aveți pe undeva?- Dacă nu este la frigider, acolo, congelat, nu o mai fi.

Răspunsul a fost expeditiv, că oamenii, „angajații ăia”, nu erau acolo ca să ajute pe cineva, ci se duceau cu marfă prin magazin, ca să refacă „stocurile” la raft. Că, am stabilit deja, au cumpărat ăștia de zici că vine sfârșitul lumii sau de „gândești că i-o lovit pe toți pandemia”, cum s-a exprimat o altă clientă, pe un ton de mahala.

Luasem somon afumat și îl aveam în coș, așa că m-am fus eu după domn și i-am arătat unde mai găsește somon afumat. I-am spus și că la raft e 15 lei, dar dacă are aplicația, îl ia mak ieftin. Mi-a zis că o are și mi-a mulțumit.

Căci ce sunt sărbătorile dacă nu un prilej de a-i face treaba altuia? 😅

Cu plăcere, Lidl. Oricând.

DOI

Mi se pare că dacă ești un pic altfel decât „normal”, decât turma, imediat ești taxat. Să zicem că nu mai vrei să cumperi chestii ambalate în plastic. Că ți se pare că este destul plastic pe jos, pe sus, în gardul viu, în copaci, în păduri și în râuri și oceane. Așa că atunci când găsești hârtie igienică ambalată în hârtie, aplauzi 👏 și te grăbești să o cumperi.

Apoi vine trista constatare:

🧻 pare mai scumpă doar pentru că e „altfel”
🧻 ambalajul eco este ambalat în plastic 😒

Nu-i rău că sunt alternative. Dar parcă prea sunt taxați cu taxa pe prostie toți cei care vor să cumpere și să consume un pic mai responsabil!Burger vegan? Cremwurști din mazăre? Preț triplu, nene, că au de unde. Dacă nu aveau, mâncau pită albă cu pateu sau cu unsoare!

1 thought on “Gânduri de prin magazine (azi, Lidl)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.