Eu am mai zis-o: cine inventează aparatul care pune hainele la loc în dulap se va îmbogăți

Viitorul este aici! De curând a fost anunțat FoldiMate, primul aparat care va împături hainele uscate, tu nemaitrebuind decât să le pui în dulap. Cum e asta?!

La început a fost mașina de spălat automată, care a schimbat viețile gospodinelor de pretutindeni. Eu încă mai țin minte mașina de spălat semiautomată Albalux, care dansa prin casă (motor prea puternic, carcasă prea firavă) și care avea două cuve: una pentru spălat și alta pentru clătit hainele. Hainele erau mutate dintr-o parte în alta cu un clește din lemn, iar uneori mașina curenta, că no, era vorba despre apă, curent și tehnologie românească de cea mai înaltă calitate.

Apoi a apărut uscătorul de haine automat, uneori chiar încorporat în mașina de spălat, un fel de 2 în 1. În ce mă privește, încă e pe lista de dorințe, dacă pot să-i spun așa, deși doar iarna simt mai acut nevoia unui uscător automat, când trebuie să mă întind cu hainele pe calorifere și pe lângă ele.

Timid, a fost lansat un gadget ingenios, numit FlipFold, care te ajută să împăturești tricourile mai ușor. L-am văzut, ca toată lumea, în The Big Bang Theory și probabil că și inventatorul său s-a îmbogățit un pic. Deja este în dotarea standard a casei de marcat de la magazinele cu articole sportive Hervis, ceea ce mi se pare foarte tare!

Nu de mult, ziceam că dacă o să apară un roboțel care să împăturească și să pună în locul nostru hainele curate în dulapuri, persoana care-l va inventa se va îmbogăți. Se pare că nu doar eu am gândit așa, pentru că am aflat că s-a inventat deja. Aparatul se numește FoldiMate și, cel mai probabil, în prima sa versiune va reprezenta un eșec sau măcar un semi-eșec. Cred că nici un produs inovator nu a fost perfect de la primul model, dar există loc și timp pentru îmbunătățiri!


Nu vă luați de model, e nevinovat, în ecuația asta. :)

FoldiMate, dispozitivul care va împături singur-singurel toate hainele curate, va apărea pe piață cândva, spre sfârșitul acestui deceniu, întrucât deja 2016 e pe gata și abia anul viitor se vor accepta precomenzi. Prețul va fi între 700 și 850 de dolari, destul de mult, zic. Dar hey, cine are nevoie de o fată-n casă care să îi facă treaba asta și s-o scutească de câteva zeci de minute de chin în fiecare săptămână va plăti și mai mult de-atât.

Iată-l în acțiune, #doamne-ajută la toată lumea:

11 thoughts on “Eu am mai zis-o: cine inventează aparatul care pune hainele la loc în dulap se va îmbogăți”

  1. asa nu ma atrage uscatorul…am masina de spalat cu uscator si nu am folosit functia aia niciodata. cred ca tine vreo 4-5 ore ca sa usuci ceva si majoritatea hainelor au pe eticheta simbolul care interzice uscarea asta artificiala.
    foldimate mi se pare util numai daca ai magazin de tricouri care e invadat zilnic de cumparatori care scotocesc peste tot si la final de zi magazinul arata ca si cum a fost calcat de tatari.

  2. Albalux 7. Ca ma mai curentam! Si eu imi doresc o masina cu uscator si vreo doi robotei pentru impachetat haine. Unul cu functie de sortat sosete! Inca stau si ma intreb de ce trebuie sa le impachetam si sa le calcam?

  3. Pe lângă aparatul ăsta aș vrea și un roboțel care să îmi facă bagajul când plec în concediu. Să îmi pună tot ce știe că am nevoie, să îmi împacheteze frumos cât mai multe haine și să mi-l care până la mașină/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.