Apropiatorii

Jacobs Kronung lansează conceptul de „Apropiator”. O definiţie scurtă pentru acest termen ar fi „persoană foarte sociabilă, care îi ţine aproape pe cei dragi”, dar cum mie nu-mi plac definiţiile scurte, o să vă povestesc mai pe larg cum văd eu apropiatorii.

Aceştia sunt colegii care au mereu pregătită o vorbă bună atunci când vremurile sunt grele şi, de exemplu, salariile întârzie. Ei sunt cei care îţi spun că totul va fi bine şi, ca să nu mai fii supărat, te invită la o cafea. Când vremurile sunt bune, apropiatorii îţi fac viaţa şi mai frumoasă, organizând ieşiri la o poveste, făcând planuri pentru următorul teambuilding sau pur şi simplu înveselind atmosfera. La ei te duci atunci când ai nevoie de un sfat, când vrei să iei o pauză şi să uiţi de munca grea, hârţoagele complicate sau clienţii imposibili.

Tot apropiatori sunt şi foştii colegi de liceu sau de facultate care s-au dat de trei ori peste cap şi au devenit organizatorii perfecţi ai întâlnirii de 10 ani [fără exagerare, cunosc cazuri de apropiatori care au organizat întâlnirea de trei, patru şi cinci ani, pentru că aveau prea mult de aşteptat până la cea de 10 ani de la terminarea liceului], cei cu care mergeai la o cafea după cursuri – sau chiar în timpul lor! – şi care au în agendă numerele tuturor foştilor colegi. 

Nu mai ştii ce s-a ales de Alina care stătea în banca a treia, rândul de la geam, vorba cântecului? Întreabă cel mai apropiat apropiator [sic!], el va şti să-ţi spună dacă s-a măritat sau nu, dacă are sau nu copii, unde şi ce lucrează. Apropiatorii, acei oameni cu suflet mare cărora la place să fie mereu înconjuraţi de prieteni şi care fac mai mult decât să viseze la o întâlnire cu întregul lor grup de prieteni, sunt cei care dau toate telefoanele necesare, trimit mailuri, aleg cafeneaua sau ceainăria în care toată lumea s-ar simţi bine, se gândesc la toate detaliile şi, dacă lucrurile ies cum trebuie, tot ei sunt cei mai mulţumiţi de reuşită.

Eu o să vă vorbesc despre apropiatorii de la serviciu, timp de opt săptămâni, în cadrul unui „curs de perfecţionare în apropiere”. Puteţi deveni chiar voi apropiatori, iar Jacobs Kronung vă ajută cu Alintaroma şi cu sfaturi şi vă premiază. Vă aştept deci, în fiecare vineri, pe puterealintaromei.ro, ca să descoperim împreună secretele unui bun apropiator.

Update: Primul curs este online. Cel de-al doilea: „Apropiator la zilele de naştere”.

1 thought on “Apropiatorii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.