Arta lui Pedro Campos

Atunci când vezi lucrări cum sunt cele ale artistului Pedro Campos, prima reacţie este: „Mda, nişte fotografii drăguţe”. Cel puţin asta a fost reacţia mea. Abia când afli că nu sunt fotografii, ci picturi hiperrealiste, îţi dai seama câtă muncă presupun toate detaliile surprinse. Detalii pe care camera foto le redă instantaneu, dar la care pictorul munceşte ore în şir. Impresionant! 

Site-ul artistului este pedrocampos.net. Pedro Campos este spaniol, locuieşte în Madrid şi are 46 de ani. După cum puteţi vedea în imaginea de mai jos, picturile nu sunt chiar mici.

Artistul Pedro Campos

O altă artistă care face picturi ce par fotografii este Alyssa Monks – câteva lucrări de-ale ei pot fi văzute pe blogul lui Sebi.

via

P.S. Alte picturi hiperrealiste am găsit aici.

1 thought on “Arta lui Pedro Campos”

  1. Acest tip de lucrari mi se par a fi o irosire a imensei capacitati artistice. Naturile moarte sunt printre cele mai simple modele, de ce ai isrosi zile pentru a reproduce (intr-un mod incredibil) asa ceva, cand poti merge spre zone care nu pot fi atinse nici de aparatul photo, nici de editare.
    Ma refer la suprarealism (sau suprahiperrealism). Cum ar fi sa reproduca in aceeasi maniera o imagine dintrun vis, sau o perspectiva unica, intangibila?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.