Mă declar impresionată de aspiratorul fără sac Philips PowerPro Expert

Pentru a doua oară, am fost selectată să particip într-o campanie BUZZstore. În prima am testat noul detergent Persil Gel, iar acum „jucăria” este un super aspirator Philips fără sac. Îl am abia de trei zile şi deja nu mai vreau să-l dau înapoi*. De fapt, încă de când l-am scos din cutie am ştiut că o să mi-l doresc. 

În prima zi, în ciuda faptului că eram răcită cobză, am dat o tură cu aspiratorul cel nou prin bucătărie, hol şi una dintre camere. Nu studiasem în amănunt ce ştie să facă, dar am fost foarte surprinsă de cantitatea de praf pe care a reuşit s-o aspire într-un timp relativ scurt. Nici nu ştiam că am atâta praf pe jos, deşi aproape în fiecare zi aspir şi şterg pe jos şi tot mai apare praf „nou”.

aspirator philips powerpro expert 03

Sunt trei tipuri de aspiratoare în campania asta – şi oricine putea să se înscrie ca să testeze unul, dar nu mi-am putut alege modelul testat. Nu sunt, însă, deloc dezamăgită: am primit un aspirator fără sac, cu o putere neaşteptată, suficient de mic pentru cât e de puternic şi suficient de puternic pentru cât e de mic şi mai ales pentru cât curent consumă.

În colet, cei de la BUZZstore & Philips mi-au pus şi un kit de murdărire, compus din biluţe de polistiren, uşoare şi care se electrizează şi se lipesc de toate obiectele întâlnite în cale, o pungă de bomboane colorate şi una de confetti. Aspiratorul meu l-a înghiţit rapid pe toate. Testul comparativ este relevant şi… nu prea, pentru că nu am comparat două aspiratoare cu acelaşi preţ sau măcar cu motoare la fel de puternice.

aspirator philips powerpro expert 02Concret, aspiratorul fără sac Philips PowerPro Expert are puterea de 650W, dar este la fel de puternic ca unul vechi de 2.000W. Este încadrat în clasa de eficienţă A [iar pentru parchet, A+]. Capul de aspirare TriActiveMax efectuează trei acţiuni de curăţare într-o singură mişcare: orificiul mai larg al periei aspiră obiecte mari, designul special al tălpii ajută la curăţarea în profunzime a ţesăturii covoarelor, iar cele două perii laterale curăţă praful din jurul mobilierului şi de-a lungul pereţilor.

Capul de aspirare DiamondFlex pentru suprafeţe dure este ultrasubţire, se roteşte la 180 de grade pentru a ajunge cu uşurinţă în locuri greu accesibile, întorcându-se apoi automat în poziţie iniţială. M-am „trezit” că aspiram pereţii cu mare uşurinţă, cum la fel de uşor l-am căţărat pe tapiţeria unui taburet-cub.

Filtrul aspiratorului este lavabil, se recomandă spălarea sa de patru ori pe an şi cam ăsta ar fi singurul consumabil, am scăpat de grija sacului, praful se adună în recipientul detaşabil din plastic, care se spală foarte uşor.

aspirator philips powerpro expert 04

În videoul de mai jos vedeţi cum mi-am lăsat soţul să verse pe covor biluţe de polistiren, bomboane colorate şi confetti. Şi apoi tot eu i-am „dat voie” să le aspire folosind nu unul, ci două aspiratoare! :) Aşa-s bărbaţii, dacă le arăţi un gadget, imediat se entuziasmează. Restul curăţeniei l-am făcut eu, pe el nu l-a interesat să aspire praful, ci doar chestiile colorate sau care au un impact vizual puternic. Noh.

Aspiratorul din dreapta, cel roşu, are puterea de 1.600W şi aproximativ trei ani de „viaţă”, dacă nu chiar mai bine. Are un sac din material textil, precum şi chestia aia ataşată pe ţeavă, care face cam acelaşi lucru pe care-l face şi aspiratorul Philips: adună praful şi-l învârte până-l ameţeşte. Dacă aleg să-i scot chestia, tot praful se duce în sac; de fapt, oricum ce e mai mare decât praful şi părul aspirat se duce în sac, deci şi acesta trebuie golit şi spălat din când în când.

Nici preţurile nu „seamănă”, cel roşu a costat aproximativ 250-300 de lei, iar Philips PowerPro Expert costă în jur de 1.000 de lei, deci poate părea că am comparat mere cu pere. Totuşi: am folosit ce am avut şi amândouă aparatele sunt destinate curăţării mizeriei din locuinţe. Câtă vreme aspiratorul Philips consumă de două ori şi jumătate mai puţină energie electrică, voi alege ca măcar timp de o lună să îl folosesc în detrimentul celui pe care îl deţin.

*Haters don’t rejoice, că dacă îndeplinesc anumite condiţii, o să îl pot păstra – eu şi celelalte 99 de persoane din campania BUZZstore.

buzzP.S.: Şi voi puteţi testa gratuit unele produse nou apărute pe piaţă. Înscrieţi-vă în comunitatea BUZZstore, completaţi chestionarele şi răspândiţi vorba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.