Aţi făcut trei oameni fericiţi!

În urmă cu o săptămână, când am fost în vizită la familia Defta împreună cu colegul meu Ciprian Iancu, nu am crezut că voi reveni atât de repede. Îi spusesem Lidiei că voi scrie pe blog despre ea şi fetele ei, Mino şi Georgi, şi că probabil ne vom mai vedea înainte de Crăciun, dar că nu promit nimic. Mi-a mulţumit pentru intenţie, chiar dacă pentru ea eram o străină care putea la fel de bine să vorbească baliverne.

Am ajuns acasă şi am scris pe blog povestea lor. Era deja weekend, aşa că banii au început să intre în contul bancar abia luni. 50, 100, 400 de lei, bani trimişi de la oameni cu suflet mare, cărora le mulţumesc din suflet pentru gestul făcut. Îi mulţumesc şi lui Criserb, care s-a gândit că fetele vor avea nevoie de bani şi din ianuarie încolo, aşa că a promis să le doneze câte 100 de lei lunar, pe tot parcursul anului viitor. 

S-au adunat, până acum, 1.120 de lei, 75 de dolari, 40 de euro şi 30 de lire sterline [prin Paypal]. Speram să-mi fi întrat până azi în cont banii primiţi prin Paypal [$ şi €, la lire mai am de aşteptat, pentru că abia azi am acceptat plata, din neştiinţă], dar deşi am solicitat retragerea lor pe card încă de luni, 12 decembrie, nici astăzi nu intraseră. Mai mult ca sigur că o să-i am până săptămâna viitoare, când intenţionez să le fac din nou o vizită.

Ieri am primit şi primul colet pentru fete: Mitică Roman le-a trimis o cutie plină cu jucării de pluş, păpuşi care cântă şi vorbesc şi o oiţă tare simpatică. Le puteţi vedea într-o poză pe care am făcut-o înainte de a le duce fetelor, dar şi „călare” pe Minodora.

Cum Lidia mi-a spus că nu se poate deplasa cu uşurinţă în oraş [Hunedoara], fiind obligată să le ia şi pe fete cu ea, am umplut două sacoşe cu alimente [zahăr, ulei, orez, macaroane, pateuri, conserve de peşte, pastă de tomate, mazăre boabe, carne la conservă, tocană de legume, făină albă şi de mălai, ceai, sucuri de fructe], dulciuri etc. Şi, evident, i-am înmânat şi plicul cu bani, moment în care a făcut nişte ochi mari…

Maria, Constantin, Silviu, Nicoleta, Carmen, Dan, Laura, Adrienn, Bogdan, Constantin, Cristian, Ştefan-Viorel, Marcel, Mihail, George şi Andreea, vă mulţumesc în numele fetiţelor la care anul ăsta a venit Moş Crăciun, dar şi în numele mamei lor. Fără voi, articolul ăsta nu ar fi existat. Fără voi, cele trei fete ar fi trecut prin iarnă cu suma de 465 de lei pe lună. Fără voi, pe feţele triste ale celor două fetiţe nu ar fi existat atât de multe zâmbete.

Din fericire, Oameni ca voi le-au mai dus fetelor diverse „ajutoare” [cuvântul ăsta îmi sună urât, îmi amintesc de TIR-urile cu ajutoare pe care ni le trimiteau europenii imediat după 1989]. Şi Lidia mi-a spus că vor primi şi un brad de Crăciun, de la magazinul Praktiker din Deva. Bomboane pentru pom au deja, mama a pus bine punga, dar Moşii din ciocolată nu ştiu dacă vor supravieţui până la Crăciun!

Le mulţumesc şi alor mei pentru că m-au însoţit la Bârcea Mare; n-am „skills” de jurnalist şi dacă nu erau ei acolo, am fi stat, eu şi Lidia, faţă în faţă fără să scoatem prea multe vorbe.

Voi reveni săptămâna viitoare – la Bârcea Mare, dar şi pe blog, cu o nouă poveste frumoasă scrisă de voi. Mulţumesc!

   

P.S.: La Arad, Dani [Veve] încearcă să facă tot timpul fapte bune. Ba face pachete cu alimente şi dulciuri pentru bătrâni internaţi la azil ori pentru copiii instituţionalizaţi, ba se dă de trei ori peste cap ca să-i facă o bucurie unei tinere imobilizate într-un scaun cu rotile… Alexandra a primit un laptop de la eMag, via Radu Apostolescu. Jos pălăria, Dani şi Radu!

Şi pentru că Alexandra şi-a primit laptopul, iar fetele „mele” de la Bârcea au avut o zi cu adevărat fericită, vă supun atenţiei un caz grav.

Sigur aţi auzit de Bibi, copilul cu ochi albaştri care suferă de o boală foarte rară. Dacă n-aţi auzit de el, nu-i bai, aflaţi acum, iar ca să-l ajutaţi, puteţi trimite un SMS la numărul 848. Atenţie: doar azi, sâmbătă, mai puteţi dona prin SMS. Costul unui mesaj este de 2 euro.

P.P.S.: Aceia dintre voi care au donat şi nu-şi regăsesc numele în sidebar, la „Mino şi Georgi”, sunt rugaţi să-mi lase un comentariu sau să-mi trimită un mail cu link-ul pe care să-l pun acolo. Merci!

9 thoughts on “Aţi făcut trei oameni fericiţi!”

  1. Pingback: Shoppingul poate fi un obicei sănătos « Denisa Bârgău
  2. Din cate vad in pozele de mai sus, fetitele tot nu au primit Papusa Maia sau Baby Born.
    Eu lucrez intr-un magazin Noriel si as fi dispusa sa trimit una din papusi daca se pot suporta o parte din costuri. Din pacate nu imi permit sa platesc de una singura papusa si transportul dar pot sa obtin o reducere.

  3. @Denisa: off-topic, o ULTIMA rugaminte- am rugamintea sa-mi stergi adresa de blog din sectiunea ”Mino si Georgi”. Nu am facut mica donatie pentru ”publicitate” si nu imi doresc sa fiu asociat vreo secunda cu blogul tau, cu atat mai mult cu cat am fost injurat de mama pe-aici.
    Multumesc!

  4. Pingback: Moş Crăciun şi copiii cuminţi « Denisa Bârgău
  5. Denisuca, te rog frumos, cand ai timp, trimite-mi un mesaj pe mailul din reply in care sa imi mai lasi contul tau pentru un nou ajutor al fetelor. Mersi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.