Automatul de cartofi prăjiţi

Nu ştiu dacă scopul tuturor automatelor amplasate prin Gara de Nord din Bucureşti este evitarea contactului uman cu {ironie} nespălaţii ăia care vin din provincie ca să împută Capitala {/ironie} sau pur şi simplu de a eficientiza comerţul de potoale din gară. Cert este că toată gara s-a umplut, în ultimii ani, de tot felul de automate: de cafea, de coduri de reîncărcare pentru cartelele telefoanelor mobile, de Red-Bull şi, ultima descoperire făcută de mine, automatul de cartofi prăjiţi.

Nu mai stai la coadă la MeC pentru o amărâtă de porţie de cartofi prăjiţi, nu te mai duci nici la Springtime, unde trebuie să comanzi într-o parte şi primeşti mâncarea din altă parte, nici la KFC, pentru că-i aglomerat. Te grăbeşti, că de-aia eşti în gară, aşa că bagi banu’, iei cartofii prăjiţi şi uite-aşa te hrăneşti fără să-şi dea cineva seama că ai un accent ciudat sau, şi mai grav, nu ai nici un accent. :D

automat de cartofi

16 thoughts on “Automatul de cartofi prăjiţi”

 1. Apropo de mojito, eu m-am intalnit cu el anul trecut in iunie la o zi de nastere serbata prin picnic. Aici este un fel de mojito la sticla mare cam cat o cola mica :)) Si am intrebat eu ce este acesta bautura si apoi am stat tot pe langa ladita ei, sa nu se plictiseasca.

  In legatura cu automatele, mie inca mi-e frica de ele, tocmai la mine s-ar putea sa se strice dupa ce mi-au luat banii. Asadar le ocolesc. Si sunt multe ale dracu’ in America. Ca de, tot ce e prost se ia repede.

 2. Automatul de cartofi nu-i sfânt. Era unul în Romană şi am dat bani să-mi iau porţie de la el. Aştept 2 minute să se prepare porcăria, după care, când deschid uşiţa la cartofi găsesc cutia răsturnată şi toţi cartofii pe jos.
  M-am enervat, i-am dat un şut şi am strâmbat uşiţa. Următoarea zi, automatul a dispărut.

 3. Si cum sunt? Nu am avut curajul sa imi iau pana acum. De fiecare data stateam in fata lui, ma gandeam sa imi iau, dar tot ma Mc, KFC sau pachetelul de la mama ajungeam :P

 4. @maddy: cartofii îngheţaţi cad într-o tăviţă cu ulei încins. După prăjire, uleiul probabil se refoloseşte, iar cartofii sunt ridicaţi şi puşi într-o altă tăviţă.
  Aşa mă gândesc eu că ar funcţiona.
  Pe când un automat de bere rece? :) Sau de ţigări?
  Bineînţeles cu posibilitatea de verificare a vârstei clientului : un buletin ceva sau o întrebare despre politică :)))

 5. Un bucurestean care considera ca persoanele din provincie „vin sa imputa Capitala” e un IDIOT!!! Parerea mea…Cat despre automatul de cartofi prajiti, el reflecta tendinta romanului de a copia tot ce e tampit de pe afara (in cazul asta, din America)…In loc sa se gandeasca ceva original, se prefera copierea de prin strainatati a unor lucruri si obiceiuri fara farmec…

 6. Pingback: Sarmale vending machine :: Siclitaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.