Cei mai bine cheltuiți 100 de lei de anul acesta

Mi-am cumpărat (încă) un aspirator.

– Păi ce, nu aveam aspirator?, m-a întrebat, nedumerit, soțul. De parcă ar ști să dea el cu aspiratorul, sau ceva…
– Nu, imaginează-ți că trebuia să fac curățenie cu mătura prin toată casa! 

S-a lăsat păgubaș, știe că nu are rost să se pună cu mine atunci când vine vorba despre produse de curățenie, unelte care fac mai ușoară viața unei gospodine, motivele pentru care trebuie să șterg pe jos și sa spăl tot felul de chestii în mașina de spălat (zilnic). A învățat de la socru-său să tacă din gură. :)

Adevarul este că am avut trei. Ce nevoie mai aveam eu de încă un aspirator? Am unul sănătos, de la Philips, cu consum mic de energie și putere mare de aspirare. E senzațional, dar are un minus: dimensiunile prea mari îl fac greu de plimbat prin casă. Și mai am și o casă mare… Norocul meu e că are un cablu foarte lung, iar dacă-l bag în priza din bucătărie, pot aspira toată casa fără probleme, bucătăria fiind oarecum în centrul casei.

Mai am un aspirator de mână, tot de la Philips. El a fost gândit pentru a aduna firimiturile de pe masă, ori pentru a fi folosit în mașină. Funcționează pe „baterii”, iar asta îl face ușor de folosit prin toată casa.

De când mi-am cumpărat, acum doi sau trei ani, un aspirator cu tijă (vertical), am refuzat să mai pun mâna pe o mătură. E prea simplu cu aspiratorul ca să te mai chinui cu mătura și fărașul! Dar aspiratorul acela a avut o mare bubă (sau hibă): ținut în mână, aspira cât de cât, doar că odată pus în suportul mare, cu care să te plimbi prin casă, nu prea trăgea nimic. Praful, poate, dar orice murdărie mai consistentă decât un fir de praf rămânea pe gresie. De-zo-lant!

L-am făcut pachet și l-am trimis la mama. Ea zice că îi este de folos… eu zic că am dat banii degeaba pe el (este Silver Crest de la Lidl, de evitat dacă mai apare prin ofertă). De atunci, i-a luat locul aspiratorul mare – greu de plimbat, cum am zis.

Mi-a rămas gândul la ideea de aspirator vertical, numai că majoritatea aspiratoarelor bune costă între 500 si 800 de lei. Cam mult, pentru bugetul meu ciopârțit de facturi și alte și alte responsabilități! De fapt, după o căutare mai atentă, am descoperit că în catergoria aspiratoarelor verticale se regăsesc și niște modele foarte scumpe, cum ar fi acest Dyson Airblade în valoare de 2.230 de lei (da, da, douăjdouă de milioane, pentru cine stă să calculeze și nu-i vine să creadă!) sau acest Philips care costă 1.400 de lei (sau 1950, pentru avansați!). Sunt absolut convinsă că între voi sunt și oameni care-și permit să plătească oricât pentru un aspirator de calitate, deci poate vă fac un bine prezentându-vă oferta. Eu nu mi l-am permis (deocamdată, noa’!) nici pe cel de 500 și ceva, așa că m-am mulțumit cu unul de 100, ca să văd ce poate face.

Norocul face să mă fi abonat la newsletterul Altex. Am observat că obișnuiesc să parcurg newsletterele care au liste (mari) de produse, mai ales când sunt la prețuri reduse. Acolo am găsit acest mic aspirator Myria ieftin. 101.94 lei. Cu 2 lei mai mult decât dădusem, cu câteva zile înainte, pe un parfum pe care mi l-am dorit de mult (CK One Shock)!!! Da, observ că am dat 100 de lei pe un parfum și 100 pe un aspirator, iar dacă mai stăteam un pic și puneam ban pe ban, puteam să îmi permit orice aspirator, dar 1. nu sunt o persoană chiar atât de răbdătoare și 2. nu îmi doresc doar aspiratoare, mai vreau și câte un parfum din când în când, sunt femeie, nu femeie de serviciu.

Am citit review-urile și am fost în continuare circumspectă: prea îl lăuda toată lumea, dacă nu sunt pe bune aceste review-uri? Am hotărât, totuși, să îi dau o șansă. Era redus de la 169 de lei, deși în comentarii ziceau oamenii că a costat 86 de lei…

Am primit aspiratorul acasă, după două zile. Transportul a fost gratuit, dar curierul (Nemo, de data asta) m-a chemat să cobor. Am concluzionat că nu mai există curieri compleți în țara asta, toți vor să cobori și să le faci o parte din treabă, pentru că pitong.

Știam că e un aspirator mic cu o tijă care-l face să semene cu aspiratoarele verticale serioase, alea care costă de la 500 de lei în sus. Am desfăcut cutia, l-am asamblat () și l-am băgat în priză. Și a început să aspire TOT! Wow! Chiar ridică covorul sau mocheta de pe jos, chiar atrage toate mizeriile, chiar își face treaba mai bine decât te-ai fi așteptat! Nu aș fi scris acest articol dacă nu aș fi fost cu adevărat suprinsă de puterea lui.

Aspiratorul ăsta „de jucărie” are 800W, cu 150 mai mult decât cel pe care eu îl folosesc la treburi grele. Face gălăgie mare, consumă destul de mult curent, dar aspiră, domnule, cu simț de răspundere! Și pot spune cu mâna pe inimă că suta de lei pe care am plătit-o pentru el reprezintă cea mai inspirată cheltuială făcută anul acesta! Un singur minus are: pe covoarele groase de la IKEA s-a cam împotmolit, aspiratorul mare făcând o treabă mult mai bună decât ăsta micu’. Totuși, pe gresie se comportă extraordinar, iar mizeria de pe covor dispare și ea, trebuie doar să insiști de câteva ori până să o aspire pe toată.

TL;DR: Aspiratorul acesta Myria face toții bani și chiar mai mult. Merită cumpărat, dacă ești în căutare de aspirator vertical puternic și ieftin Consumă mult, dar aspiră bine. No regrets. La Altex, transportul este gratuit. Curierul te va chema jos, dar csf, n-ai csf.

14 thoughts on “Cei mai bine cheltuiți 100 de lei de anul acesta”

 1. Oh, da! Aspiratorul vertical e cel mai bun aparat din casa noastră. Am cumpărat acum 2 ani un Rowenta. Din disperare ptr că soțul meu e nițel obsedat şi aspira zilnic, am zis că unul vertical ar fi mai uşor de manevrat. Al nostru aspiră doar gresie şi parchet, dar nici nu avem multe sau mari covoare.
  De Myria am să-i spun şi soră-mii :)

  1. Am „scuipător” de abur, adică un aparat pe care îl ții în mână și care curăță cu abur locurile în care îl pui. Am văzut mai demult în oferta Kaufland un aspirator/curățător cu abur, știu ce zici, dar am zis că mai degrabă îmi trebuie un aspirator vertical decât unul cu abur (pe cel cu abur nu îl poți folosi decât pe gresie, nu?)

   1. @Denisa Bârgău:

    Păi eu știu că merge pe toate suprafețele, inclusiv cele „prețioase”. Cu accesoriile potrivite, chiar și ptr textile (covoare, draperii). Bine, noi avem covoare, dar nu foarte multe/ mari.

    M-ar interesa un „aburitor” pe același principiu ca mașina de spălat vase – la temperatura aceea sigur mai dispar „carcalaci”, iar mâna nu suportă așa ceva. În plus, ăsta de podele ar mai elimina din detergenții folosiți. Mai bun ptr mediul nostru :)

    Cel puțin așa am priceput eu. Dar am găsit numai chestii de la 500 lei în sus. Mă mai interesez! Poate reușesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.