Nikon P900: un aparat foto cu super zoom

83x este zoom-ul optic al acestui aparat foto. Când am auzit prima dată că există așa ceva, am zis, ca ardeleanul care vede pentru prima dată un elefant în mărime naturală, că așa ceva nu există!

Nikon P900 costă 3.000 de lei, dar de Black Friday și în momente excepționale, prețul este redus la 2.400 de lei. Din când în când, pe site-ul F64 îl găsiți la prețul de 2.499,90 lei. Și zău că face toți banii, chiar și la preț întreg! Noi îl avem de vreo câteva luni și de fiecare dată când îl punem pe un trepied și filmăm ceva cu super-mega-zoom-ul de 83x, rămânem la fel de surprinși.

Am filmat luna. Nu doar punctul acela alb de pe cer, nu un cerc măricel, ci am ajuns chiar pe suprafața sa. Nu se văd foarte multe detalii, dar tot e ceva, se vede mult mai mult decât ai vedea cu ochiul liber sau cu orice alt aparat foto de pe piață. Obiectivul de DSLR care să echivaleze zoom-ul puternic al aparatului bridge P900 ar trebui cărat în remorcă sau deasupra mașinii.

Te uiți în zare, vezi… nimic sau un biet punct alb și când îl vezi prin obiectivul acestei camere, realizezi că este biserica din satul vecin. Sau te uiți la lună, știi la ce să te aștepți, dar tot nu îți vine să crezi când dai zoom maxim și ajungi la imaginile de mai sus! Desigur, pentru imagini de genul ăsta, ai nevoie de un trepied, altfel orice mișcare a mâinii va duce la eșec.

6 thoughts on “Nikon P900: un aparat foto cu super zoom”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.