Birturile „bombă” n-or să moară niciodată

birt bomba Am văzut multe baruri deschise şi apoi închise la scurt timp, din mai multe cauze. Una ar fi vadul comercial prost – dacă tu îţi amplasezi localul într-un loc pustiu, degeaba aştepţi să se umple, ca prin minune, de clienţi. Alta – preţurile prea mari care îi împiedică pe eventualii clienţi să zăbovească în locantă, sau preţurile prea mici care atrag clientelă dubioasă.

Ce n-am văzut, însă, niciodată este să se închidă vreun birt penal, care serveşte vodcă ieftină [„pufoaică”] în aceleaşi pahare ca în urmă cu 20 de ani.

Când m-am mutat în Hunedoara, încă mai mergeam la şcoală, aşa că mă trezeam foarte de dimineaţă şi îi vedeam în fiecare zi pe drojdierii din cartierul meu „servind” câte o tărie la primele ore ale zilei. Credeţi că s-a schimbat ceva? Birtul acela – în care nu am intrat niciodată, că mi-e frică să nu iau ceva – încă mai există. Şi nu pare să aibă probleme cu plata chiriei sau cu lipsa vadului comercial, aşa cum au păţit magazinele de lângă el. Într-un spaţiu a fost un magazin cu materiale de construcţii care din 2009 s-a închis. Alături, nici nu mai ştiu ce, apoi vinărie care s-a transformat în magazin de haine second-hand, iar în cele din urmă s-a închis şi ăla.

Alţi „vecini” de parter de bloc au deschis întâi un mic ABC „cu de toate”, l-au închis, locul i-a fost luat de un birt ceva mai spălăţel care s-a închis şi el. Acum nu mai ştiu dacă mai există ceva. Ce ştiu sigur este că birtul ăsta nu are moarte. Şi, la fel ca el, alte bombe amplasate stragetic vor fi mereu deschise la ora 6 AM pentru a-i servi pe drojdieri cu cinzeaca ieftină şi nu se vor închide niciodată.

Drojdieri vor fi mereu, iar ei nu au nevoie de cine ştie ce condiţii ca să-şi ia doza zilnică de amorţeală. De-asta birturile „bombă” nu or să se închidă niciodată.

11 thoughts on “Birturile „bombă” n-or să moară niciodată”

 1. Foarte multe mici afaceri se închid şi multe spaţii îşi aşteaptă chiriaşii. În drumul meu spre serviciu sunt câteva de închiriat de doi ani. Dar birturile acelea merg. Spune ceva despre ce are cerere, nu? Cele mai multe îmi par că sunt lângă pieţe.

 2. Mda, astfel de cârciumi nu or să dispară niciodată! Am şi eu vreo câteva în cartier, când treci pe lângă ele pute a drojdie, a rachiu şi a jeg, dar clienţii nu par a fi deranjaţi de asta.

 3. Se cumpara „pufoaica” cu factura o data si de 5 ori fara acte. Garda financiara stia de practica asta dar inchideau ochii ca trebuie si gura lor sa manance ceva.

 4. Atata timp cat inca sunt persoane care ar bea si spirt doar sa fie cat mai ieftin si cat mai de proasta calitate sa nu uit cel mai important e sa fie amortiti dupa consumarea licorilor!

 5. La ăștia nu contează vadul. Pentru drojdia lor de zi cu zi merg și până la capătul pământului.

  Și apropos… nu rezistă doar timpului, rezistă și Sanepidului :)

 6. parca am si simtit mirosul acela psetinential atat de drag birtasilor si celor care n-au ce face cu timpul lor si-l toarna in pahare.

 7. Asta spune totul despre romani. Sunt niste ALCOOLISTI imputiti. Stiu ce spun, din pacate…

  Daca nu exista alcoolul, multa lume ar fi avut o copilarie mai fericita….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.