Şaptesprezece zile mai târziu, cabina de duş e montată!

Nici nu a durat mult, doar două săptămâni şi trei zile de când am adus cabina acasă şi până când am făcut primul duş în ea! Niciodată nu am stat cu casa întoarsă atât de mult pentru ceva atât de… mic.

Când ne-am mutat în apartamentul ăsta, pereţii erau zugrăviţi în toate culorile tari pe care le găsise proprietarul anterior – roz, albastru, verde, baia mare avea pereţii vopsiţi până la jumătate în verde lucios, vana [cada, pentru ne-ardeleni] era toată zgâriată şi ruginită, chiuveta lipsea, în bucătărie era o cămară care a dispărut – de fapt, a fost reconstruită în balcoanul „mic”, întregul apartament a fost zugrăvit în var alb [deh, alte vremuri, nici nu ştiu dacă exista zugrăveală lavabilă pe-atunci], în cele două băi s-a pus faianţă până la tavan, în bucătărie la 1,5 m, gresie în băi, balcoane, bucătărie şi hol, s-au spart pereţii de la intrarea în bucătărie şi au fost construite două „jumătăţi” ca nişte piloni mai mari care străjuiesc intrarea, a fost închis un balcon şi toate astea au durat una sau două luni.

Nu pot spune că nu se mai găsesc meseriaşi, doar că sunt foarte ocupaţi. La cel care ne-a montat cabina de duş am ajuns după ce primul nu s-a descurcat şi nici nu prea avea timp de noi, aşa că am apelat la un altul, care ne-a spus că nu ne poate promite nimic, că luni urma să afle dacă pleacă sau nu în alt oraş, pentru o lucrare mai amplă. Între timp, ne-am amintit de un prieten din Orăştie care ar fi putut să ne ajute, dar a „prins” o lucrare la Timişoara şi a trebuit să plece. Ne-a recomandat pe altcineva, un instalator priceput, care a venit să vadă despre ce-i vorba şi marţi m-a sunat să-mi spună că nu mai poate veni, dar ne recomandă pe altcineva. Şi aşa, la a treia recomandare, am dat de ultimul instalator, care a făcut treabă bună şi mai ales s-a mişcat repede!

Drept e că nu i-a fost uşor, cu toate că primul meseriaş a acoperit locul lăsat gol de cădiţa veche cu gresie, a tras furtunele cu apă, a legat vasul de WC la apă etc. Şi nu a fost nici primul care ne-a spus că e o cabină complexă, destul de greu de montat. Când vine Sebi acasă, încă mai are de instalat sau legat partea electrică, pentru că e o cabină într-adevăr specială, cu bluetooth şi spoturi electrice şi câte şi mai câte.

Până atunci însă, eu am inaugurat-o şi într-adevăr e tare faină. Este prima cabină de duş din casa asta, înainte duşul se făcea în spatele unei perdele care nu prea stătea la locul ei, iar în cealaltă baie e aproape imposibil să faci duş stând în picioare, pentru că am o vană mare, special gândită şi montată pentru făcut baie, nu duş.

 

5 thoughts on “Şaptesprezece zile mai târziu, cabina de duş e montată!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.