Călătoria ideală

Criserb vrea să ştie care ar fi ideea mea pentru o călătorie de vis.

La cât de mult îmi place să călătoresc, cred că o călătorie de vis ar fi una în jurul lumii. Mi-ar plăcea să văd, nu neapărat în ordinea asta: toate oraşele României, toate capitalele europene, oraşele mai micuţe, dar frumoase din Europa, fiecare stat din America de Nord [dintr-o maşină, că roadtrip-urile sunt cele mai faine!], puţin din Canada, toată America de Sud, India, China, Rusia, o parte din Orientul Mijlociu [Dubaiul e a must, adică musai], Australia, Noua Zeelandă şi… ce-a mai rămas, la final. 

Pentru că am crescut la oraş, între betoane, nu mă prea dau în vânt după escapadele în natura sălbatică. Îmi place verdeaţa, îmi place natura, dar râul, ramul nu-mi sunt prieteni chiar atât de buni. Ideea mea de vacanţă include mai mult vizitarea centrului vechi al unui oraş, admirarea arhitecturii clădirilor, savurarea unei cafele pe o terasă din centru şi mai puţin drumeţiile montane, căţărările şi altele asemenea. Am crescut printre betoane şi pe ciment, îmi place să mă învârt în mediul ăsta civilizat, dar asta nu înseamnă că dacă ajung într-un parc nu mă descalţ ca să mă încarc cu energie.

Prin urmare, dacă planetele se aliniază cum trebuie, în septembrie aş vrea să merg împreună cu Sebi într-un oraş european vechi, care are poveşti de spus şi chestii de arătat. De vreo lună tot visez la Praga şi dacă nu se iveşte altceva, probabil că luna viitoare voi bifa această capitală europeană aflată pe lista mea de „must see”.

Şi dacă n-o fi să fie, mi-ar plăcea să merg la Sighişoara, că tot n-am văzut-o altfel decât în febra festivalului medieval.

sursa foto: o-renzo.deviantart.com

6 thoughts on “Călătoria ideală”

  1. Si eu vreau sa vad Praga!! Toata lumea care ajunge acolo spune ca e absolut superb. Eu am ramas uimit de Budapesta, presupun ca daca ajung la Praga raman mut de tot. Oricum, daca ajungi inaintea noastra sigur o sa postezi pe blog, deci o sa vedem si noi o mica-mare bucatica:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.