Mi-am luat un cântar nou

Acum vreo 13 ani, când am intrat în primul magazin IKEA din viața mea, mi-am cumpărat un cântar mecanic. Am fost foarte încântată, pentru că acasă nu aveam unul, iar cel pe care-l avea bunica mea avea toane.

O constantă a vieții mele a fost cântarul din baia nașilor mei. Și baia respectivă. Și casa lor. De când eram mică-mică, acolo a fost a treia mea casă, a doua fiind casa bunicii de la țară. Prima casă… a fost tot timpul alta, o dată la Orăștie, apoi la Deva și, în final, la Hunedoara. Dar să revenim la cântar. Deci încă de când aveam 54 de kilogram și mă vedeam grasă, cântarul ăla a fost acolo, m-a cântărit de când eram la liceu și până acum, fără să crâcnească.

El este cântarul de bază, care nu mă minte niciodată

El este cântarul de bază, care nu mă minte niciodată

Mi-am luat cântarul de la IKEA și eram supărată că îmi arăta cu 2 kg mai mult decât greutatea pe care mi-o arăta cântarul neamurilor. În timp, am concluzionat că arată cu 2 kg mai mult și mereu ne cântăream scăzând 2 kilograme din totalul afișat. Și când voiam un reality check, mergeam la nașă-mea, să mă cântăresc de-adevăratelea.

Până acum. Am decis că mi-a ajuns, că am suferit destul (first world problems) și mi-am comandat un cântar nou-nouț, marca Daewoo, unul care să îmi arate exact câte kilograme am. Cu toate că nu aveam o părere foarte bună despre cântarele electronice, am zis că îi dau o șansă ăstuia, întrucât avea review-uri bune. Culmea, mai bune decât unul mecanic, dar mai ieftin.

Și vine cântarul. Îl desfac tacticos din ambalaj și îl așez pe gresia din bucătărie, mă urc pe el și… stupoare! Arată cu 2 kg mai mult decât cel care arăta cu 2 kg mai mult! No… asta țeapă! Iarăși trebuie să fac drumuri la nașă-mea.

Ce-i drept, am cam scăpat în sertarul cu înghețată de când a venit vara și poate de la asta mi s-a „defectat” cântarul nou. Nu știu ce să zic, mai investighez.

3 thoughts on “Mi-am luat un cântar nou”

 1. Asa am si eu un cantar electronic de la Tefal, care arata aiurea daca nu e pus pe o suprafata plana. Cel putin, la mine e usor sa iti dai seama, ca se simte la colturi ca nu sta drept, asa ca joc sah cu el pe gresie, pana sta fix si nu mai bataie :)) In general, locul meu de cantarit e fix in fata usii de la bucatarie, acolo sta cantarul meu drept :)))).
  Cred ca cel mai bine e sa iti afli greutatea reala, mergand la un medic care are un cantar ca lumea la cabinet. Sau parca si unele farmacii au niste cantare performante.
  Saaauuu, iei un obiect de 5kg, care stii sigur ca atat cantareste… sau ma rog, ce oi avea tu prin casa, am dat un exemplu. Si daca apare pe ecran greutatea aia +/- cateva sute de grame, atunci inseamna ca arata corect.

  Cat despre cantar, nu m-am mai urcat pe el in ultima vreme. Prefer sa ma masor cu centimetrul, pentru ca, de cand fac sport, mi s-a marit musculatura si m-am „ingrasat” 3 kilograme, dar la masuratori sunt mai slaba si hainele vin mai bine.
  Asadar, posibil sa fi pus pe tine muschi, avand in vedere ca spui ca mergi mult pe jos in ultima vreme.

  1. Nu zici tu rău, astăzi o să cântăresc ceva cu greutate fixă, dar ce? :) Merci de încurajare, așa este, de când am început să merg pe jos nu am slăbit nimic, dar am transformat grăsimea în mușchi, în special pe picioare.

   1. Pai, vreo 4-5 pachete de faina/ orez/ fasole/ whateva’, nedesfacute, daca ai. Sau… habar n-am, gasesti tu :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.