„Castelul de la Hunedoara mi-a plăcut cel mai mult!”

Eram la Horezu, mai precis ieşeam de pe prima poartă a Mănăstirii Hurezi, când le-am auzit, în spatele meu. Trei fete discutau despre Castelul Corvinilor. „Mie-mi place cel mai mult Castelul Corvinilor, ăla de la Hunedoara. Am fost şi la Bran, dar tot ăla de la Hunedoara mi se pare cel mai tare”, zice una. „Da, ai dreptate, şi mie mi-a plăcut mult”.

Nu m-am întors ca să le văd, mi-a fost teamă că dacă le-aş fi văzut frezele ciudate sau hainele prea stridente ori încălţările incomode mi-aş fi format o părere despre ele bazându-mă pe aspectul exterior. Am preferat să mi le imaginez doar şi să le apreciez pentru faptul că îşi vizitează ţara – fuseseră la Hunedoara şi acum erau la Horezu, deci le place să călătorească şi o fac în ţara lor, lucru de apreciat.

E un sentiment tare fain atunci când, departe de casă, auzi pe cineva vorbind despre un obiectiv turistic din oraşul tău. Chiar dacă nu ai nici un merit pentru existenţa lui, tot te bucuri că oamenii au fost în oraşul tău şi le-a plăcut castelul „tău”.

#LaHorezu este un eveniment organizat de RomâniaMagică în parteneriat cu Primăria HorezuCabana La Cristian şi AutoBoca | Rent-A-Car, cu sprijinul Râureni, cu drag din natură, Boromir – împarte bucurii, AQUA CarpaticaDomeniile SâmbureştiLipton Ice Tea şi Printcenter. Mulțumiri speciale Magic Handmade.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.