Ce vrăji a mai făcut oengeul Alburnus Maior?

Pentru că-i roade foarte tare faptul că din 2016 va începe exploatarea minieră de la Roşia Montană, ONG-iştii de la Alburnus Maior, care mă spamează cel puţin săptămânal cu mailuri pe care Gmail s-a învăţat şi mi le trimite direct în spam, s-au gândit să facă o treabă care să pară serioasă: au cumpărat domeniul ProtecţiaMediului.org şi au trimis mailul de mai jos.

Denisa, stii cine te reprezinta in Parlament? Apel pentru Rosia Montana!

Draga Denisa,

Martea trecuta, pe 26 august, Guvernul a propus Parlamentului un proiect de lege care permite companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation sa ocoleasca legislatia romana in vigoare prin declararea proiectului minier ca fiind de utilitate publica si de interes national. La inceputul sesiunii parlamentare din aceasta toamna, senatorii, mai intai, si apoi deputatii, vor trebui sa voteze pro sau contra acestui proiect de lege in numele locuitorilor colegiilor uninominale in care au fost alesi.

Daca vrei sa afli din ce colegiu uninominal faci parte si cine sunt parlamentarii care te reprezinta, pentru ca apoi sa intri in dialog cu ei, am creat o aplicatie care iti permite sa faci exact acest lucru, oferindu-ti in acelasi timp datele lor de contact. Selecteaza judetul si adresa ta pe www.protectiamediului.org/cine-te-reprezinta/ pentru a incepe. Foloseste aceeasi aplicatie pentru a te adresa reprezentantilor tai in Parlament printr-o scrisoare publica, contacteaza-i telefonic sau solicita-le o audienta. Explica-le motivele pentru care esti impotriva proiectului de exploatare a Rosiei Montane si cere-le sa iti sustina pozitia in Parlament.

Nota. Declaratiile asociatiei Alburnus Maior referitoare la aceast proiect de lege, argumentele si actiunile opozantilor proiectului minier, le poti urmari pe www.rosiamontana.org 

ProtectiaMediului.org – platforma pentru mobilizare sociala si volutnariat

Câtă disperare transpare din acest mesaj! Cât tupeu, câtă dorinţă de a-i intimida, la urma urmei, pe senatorii şi deputaţii care urmează să voteze proiectul de lege! Din păcate pentru ei, eu nu cred în „volutnariatul” [sic!] pe bani pe care îl practică ei, salvatorii Roşiei Montane, despre care am tot scris. Şi mi-ar plăcea să nu mai primesc mailuri personalizate de la ei, pentru că nu mă vor convinge în veci să ader la „cauza” lor.

Dar cât să fii de disperat ca să te foloseşti de numele unei instituţii de stat – Agenţia pentru Protecţia Mediului – ca să-ţi atragi cât mai multe oi în turma cu care vrei apoi să-i intimidezi pe parlamentari?

Citiţi opinia unui om deştept, pe care-l apreciez: Tudor Galoş despre Roşia Montană.

4 thoughts on “Ce vrăji a mai făcut oengeul Alburnus Maior?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.