Cifrele romane „e” multe

Când am văzut unul dintre cele două noi tatuaje ale Angelinei Jolie, mi-am amintit o fază de la mare. Eram pe marginea aleii, îmi făceam un tatuaj temporar cu doi cai frumoş şi şăfu’ celor două gagici care prestau a fost întrebat de un băiat dacă i-ar putea face un tatuaj temporar care să reprezinte data naşterii lui, scrisă cu cifre romane.

– Ce dată?, întreabă şăfu’.
– 28 august 1989.

Urmează o pauză de „smell the fart acting” [cine a văzut serialul Friends ştie despre ce vorbesc], în care l-am văzut pe tuciuriu numărând pe degete: 2-8-0-8-1-9-8-9 – opt degete, deci opt cifre, după care îi spune băiatului:

– Pentru cât timp vrei să fie?
– Două săptămâni.
– Da, se poate face. Vii când vrei şi ţi-l facem.

Ce i-a scăpat întreprinzătorului era faptul că data de 28 august 1989, scrisă cu cifre romane, arăta aşa: XXVIII-VIII-MCMLXXXIX. Mai multe litere, deci mai multă henna vopsea de păr consumată. Îmi pare rău că posibilul client nu a şi negociat un preţ cu şăfu’; ar fi fost distractiv.

P.S. Aici se văd caii mei frumoş:
doi cai frumosh

14 thoughts on “Cifrele romane „e” multe”

  1. Daca intr-adevar e facut cu hena tine in jur de o luna chiar in conditii de facut baie intens; dar pe la noi vorba Denisei, se foloseste vopsea de par sau orice altceva, numai hena nu.

  2. Banu’ sa iasa … hmm si stau si ma gandesc si pustiu a facut-o intentionat… bad boy, bad boy :)

    PS: rasuflu relaxat sa vad un blog care pot sa il citesc fara ca neuronii mei sa o ia razna… felicitari… si am sa revin ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.