City break la Roşia Montană

De când proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, pentru care eu am militat, a primit aviz negativ, sunt sigură că zona s-a umplut de turişti. Ar fi şi culmea să fie altfel, la câte marşuri anti-RMGC au făcut tinerii cu pietricele în PET-uri, la cât s-a insistat pe subiectul ăsta: la Roşia Montană se poate trăi şi din altceva în afară de minerit, ca de exmplu, din turism.

Ei bine, pentru că noi ne trezim târziu şi toate celelalte destinaţii de Valentine’s Day erau complet rezervate / aglomerate, am zis să ne încercăm norocul şi să ne facem o rezervare mai aproape de casă.

– Ce destinaţii turistice avem aproape de casă?, ne-am întrebat. Păi ar fi Sibiul, Cetatea Alba Iulia… dar și mai aproape e Roșia Montană, cea mai nouă atracție turistică din inima țării. Străzile comunei trebuie să fie deja inundate de turiști, cu siguranță la fiecare două case este ori o pensiune, ori un restaurant cu specific românesc, ori un magazin cu suveniruri din zonă. Atâția turiști se cer omeniți și cazați, trebuie să le ia cineva banii, nu?

Vă ținem la curent cu Valentine’s Day-ul nostru romantic din cea mai aglomerată destinație de weekend, Roșia Montană. Atât de aglomerată e zona, că nici nu am găsit cazare decât la câteva zeci de kilometri de centrul turistic Roşia Montană!

2 thoughts on “City break la Roşia Montană”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.