Ciuc Radler, limo-berea care se bea doar pentru gust

De când a început Ciuc să difuzeze la TV reclamele care spun că „berea nu se bea pentru promoţii, pentru agăţat sau pentru fotbal, berea se bea numai pentru gust”, cei doi bărbaţi din familia mea au preluat sloganul şi-l folosesc aproape enervant de des. Dar, trebuie să recunosc, îmi place ideea. Un băutor de bere adevărat alege marca de bere care îi place pentru că-i place, nu pentru vreunul dintre motivele enumerate mai sus.

Săptămâna trecută, Ciuc mi-a făcut o surpriză originală: mi-a trimis o „frapieră”, cum i-a zis Sorin, plină cu lămâi şi o bere Ciuc Natur Radler. Eu asociam deja cuvântul „radler” cu berea cu lămâie, dar abia acum i-am aflat povestea. În urmă cu 90 de ani, în Germania, într-o zi de vară, peste 13 mii de ciclişti au invadat micuţa cârciumă a lui Herr Franz Xavier Kugler. Îngrijorat că nu-i va ajunge berea pentru toţi clienţii, Herr Franz a amestecat berea rămasă în pivniţă cu limonadă adevărată. Clienţii au fost cuceriţi de gustul noii băuturi. În onoarea bicicliştilor care l-au inspirat, Franz Kugler a numit noul amestec Radler [ciclist, în germană]. 

Ciuc Natur Radler este primul Radler românesc şi conţine 63 la sută limonadă şi 37 la sută bere. Are 1,9 la sută alcool şi, din câte mi-am dat eu seama, gustul de bere e destul de vag. Adică o poţi bea ca pe limonadă fără să-ţi dai seama că are şi alcool. Nu sunt băutoare de bere – n-am mai băut de vreo doi ani – dar cred că Natur Radler va fi numa’ bună la vară, când căldura va „cere” ceva rece pentru potolit setea.

Ciuc Natur Radler

Încă o dată, mulţumesc, Ciuc, că te-ai gândit la mine. Încă simt că-ţi sunt datoare de anul trecut.

14 thoughts on “Ciuc Radler, limo-berea care se bea doar pentru gust”

 1. Am simpatizat si eu berea cu lamaie dart tot originalul e mai bun , si in leg cu sloganul mai sus scris ai dreptate prea multa reclama si nu inteleg asocierea berii cu a fotbalului , poate bea Mutu o bericica inainte sa intre pe teren:))

  1. @Vlad: Pb cu reclama ii clara, trebuie facut cunoscut produsul, pe urma fieccare isi da cu parerea. Consider ca reclama este valabila pt a afla lumea ca existi, nu pt a schimba gustul
   Pb este alta si mult mai grava la aceste nivele ridicate de firme, SERIOZITATEA. In momentul cand ai angajati controlezi calitatea, dar nu la tot. Inn momentul in care promiti ceva trebuie sa urmaresti sa fie si realizat. Concursuri, reduceri, s.a. pe care le faci pt promovarea produsului. CTC-isti si sefi platiti in plus, dar cu respundere.

 2. @Vlad: Daca nu iti faci reclama lumea nu stie ce vinzi, oricat de prost este produsul pe care il oferi spre vanzare, trebuie sa il vinzi. Cat despre berea cu lamaie…CHHH:)) Am gustat Beck’s Lemon si a fost de ajuns, pentru ca sigur Ciuc nu are cum sa aiba un gust mai placut decat Beck’s. Burger Cola, Redd’s, sunt exemple de „asa nu”! (parerea mea):))

 3. Mie cel mai mult imi place Beck’s Lemon este cu mult mai buna decat Ciuc,si cum s-a spus si mai sus daca nu ai reclama nu valorezi nimica.Eu am aflat de ea intamplator si am zis sa incerc ,dar nu prea am fost multumita.

 4. E adevarat ca berea se bea numai pentru gust dar daca o bere are 66% lamaie (ma rog, suc de lamaie) aceea e mai mult limonada in care s-a scapat bere.

  Sorry, D., dar pentru mine berea e… bere :) O sa beau o data sau de doua ori, de curiozitate, dar raman la berea pura.

 5. Eu una cred ca e deosebita.am baut si Redd`s si Beck`s si parerea mea este ca sunt o combinatie proasta.DiN acest Radler incelegi ca e Radler,mai mult limonada cu o umbra de bere(doar pt gust)dar din celelalte nu mai intelegi nimic.Posirca!Felicitari Ciuc pt Radler!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.