Şi sloganu-i gata!

Cillit Bang: Bangşi murdăria dispare!
Espumisanşi balonarea dispare!
Un-doi-trei, respiri cum vrei.

Asta în timp ce Saunier Duval ne promite „căldurică de la păsărică” şi în tot mai multe reclame se aud voci de copii care ne recomandă mezeluri, materiale de construcţii, medicamente şi în general tot ce cred patronii că se vinde mai uşor dacă este asociat cu un copil. 

Încercaţi să urmăriţi un calup publicitar de la început până la sfârşit şi spuneţi-mi dacă nu vă doare mintea. De vină pentru sloganurile tâmpite sunt atât copywriterii care nu ştiu să spună „nu”, cât şi clienţii care au impresia că se pricep şi la publicitate. De vină pentru prezenţa copiilor sau a vocilor de copii în reclame sunt clienţii, cel mai probabil deveniţi părinţi de curând, a căror lume se învârte în jurul biznisului lor, chestie care-i face să se simtă vinovaţi că nu petrec mai mult timp cu copilul lor. Nu toate produsele pot fi „vândute” de copii mici.

În altă ordine de idei, în week-end am urmărit pe National Geographic România un documentar despre motivele scufundării Titanicului. Au fost patru sau cinci pauze într-o oră şi dacă reclamele au fost puţine, iar programul trebuia întrerupt cu ceva, am văzut aceleaşi şi aceleaşi promo-uri la programele lor. De patru sau cinci ori. Dacă-i mai aud o dată vocea tipei care mă trimite pe NetGio Uaild, apoi îmi recomandă să urmăresc Megauzine: Victorinox şi îmi spune o scurtă poveste stupidă despre animăluţe, o să-mi tai venele cu telecomanda. Pe lung.

6 thoughts on “Şi sloganu-i gata!”

  1. mi-e greu si mie sa-mi dau seama de ce discovey si national geo prefera sa-si faca in mod obsedant reclama la propriile programe, parca as vrea sa vad o Tanta cu detergenti saureclama la pasta de dinti…

  2. Io ma uit la teve cu sonor 0, in special la emisiunile subtitrate. E mai sanatos. La fel si cu reclamele: neauzindu-le tampeniile debitate, parca-s mai interesante reclamele.
    Incearca sa te uiti la Disney Channel o ora intreaga seara: reclamele pentru ring tones ma ucid incet!

  3. nu suport reclamele cu voci de copil pentru ca implica un santaj sentimental la adresa parintilor. adica daca o voce de copil iti spune sa`i iei salamul X tu trebuie sa te conformezi, nu poti sa fii un parinte rau si sa`ti privezi copilul de asa bunatati.
    mai era o reclama retardata cu punctele MOL sau OMV, copilul era incantat ca se duce cu tata la benzinarie. ce copil are extaze cand se duce la pompa? CNA ar trebui sa interzica folosirea copiilor si a vocilor de copii in reclame care nu au nici o legatura cu ei. sa fie la scutece, jucarii, ciololata kinder, etc dar in rest n`au ce cauta.

  4. Pentru că nu au publicitate platită trebuie să ocupe si ei spatiul publicitari cu promouri,deşi ar fi mai bine dacă ar lăsa programul să curgă.

  5. Schimba din telecomanda postul sau mai ia un tv – primul gand , vei zice ca sunt un intrus in gandul tau nobil, dar nu va schimba nimeni ceva in sloganuri si mai ales, pe Discovery…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.