Cocoşul de Hurez, 2014

Vă spuneam în articolul anterior despre târgul Cocoşul de Hurez, pe care am avut ocazia să-l vizităm – cam scurt, aş zice eu. Scurt nu pentru că nu am fi avut timp, ci pentru că majoritatea timpului l-am petrecut într-un cort amenajat special pentru noi, unde un domn binevoitor ne-a pus instrumentele în mână şi ne-a dat voie să pictăm câte o farfurie. De la zero. Cu multe culori.

Eu am fost prima care a îndrăznit şi bine am făcut, pentru că dacă aş fi văzut la altcineva cât de greu este pentru un neiniţiat să mânuiască gaiţa şi cornul, nu aş mai fi avut curajul să o fac! Bineînţeles că am vărsat pe masă şi pe mine culorile, bineînţeles că am pătat farfuria, dar ce mai contează? Mi-am pictat singură un vas din lut, l-am luat cu mine acasă şi acum mă uit la el, că nu ştiu cum să-l smălţuiesc şi nici cuptor special nu am, iar doamna Vasilica Olaru mi-a spus că îl distrug dacă-l pun în cuptorul electric. No, asta e. 

painting la horezu

Dar mai bine să las imaginile să vă vorbească despre târg. Sper că v-am făcut „poftă” de ceramică şi tradiţii populare româneşti.

Şi dacă vreţi să vedeţi ce au mai scris ceilalţi bloggeri, iată o listă împrumutată de la Marius Sescu:


#LaHorezu este un eveniment organizat de RomâniaMagică în parteneriat cu Primăria HorezuCabana La Cristian şi AutoBoca | Rent-A-Car, cu sprijinul Râureni, cu drag din natură, Boromir – împarte bucurii, AQUA CarpaticaDomeniile SâmbureştiLipton Ice Tea şi Printcenter. Mulțumiri speciale Magic Handmade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.