Copilul de plastilină

Vă supun atenţiei o poveste tristă. Nu o fac prea des, pentru că întotdeauna am zis că nu vreau să-mi transform blogul într-un loc pentru anunţuri umanitare, dar astăzi am decis că o dată pe lună pot face asta fără să-mi cadă vreo unghie.

Aşadar, astăzi vi-l prezint pe Rareş Basarab. Micuţul are puţin peste doi ani şi suferă de amiotrofie spinală de tip 1, forma cu hipoplazie cerebeloasă, retard motor moderat, atrofie fronto-temporala bilaterală, hipotonie generalizată severă. Adică nu are muşchi…

Ne descurcăm foarte greu. Salariul este mic, medicamentele tot mai scumpe, preţuri mai mari… Cine să ne ajute? Rudele ne mai întind o mână, dar, în rest, pe unde mergem, ni se închid porţile. Am avea nevoie de un corset pentru spate, o proteză la picioare, tot felul… Papucei i-am facut noi la o firmă din Deva, i-am plătit cum am putut, vă daţi seama – o mână de papuc – 7 milioane! La veniturile pe care le avem acum, toate sunt foarte scumpe.

Problemele astea sunt peste tot, peste tot ni se cer bani pentru corsete, pantofiori ortopedici, tratament, plecări la recuperări, la toate trebuie bani. Acum câteva zile am fost la Hunedoara ca să-i facem analizele de sânge pentru că ia un medicament care îi afectează ficatul. Aceste analize trebuie repetate la fiecare şase săptămâni.

Lui Rareş nu i s-a făcut nici un vaccin, pentru că nu are imunitate.

Familia Basarab ar avea nevoie pentru el şi de o minge specială, un spalier şi paralele pentru exerciţiile de recuperare atât de necesare. Numai că unul dintre obstacole este chiar lipsa spaţiului pentru montarea acestor echipamente acasă, în garsoniera ocupată în mare parte de un pat.

Dacă vreţi să citiţi întreaga poveste, o găsiţi aici. Contul în care puteţi face donaţii în lei este RO14RZBR0000060011515787, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Daniela Basarab.

1 thought on “Copilul de plastilină”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.