De ce se scrie cu #hashtag-uri pe blog?

Am văzut în ultima vreme tot mai multe articole pe blog care au câte un diez în titlu. E obositor, nu mai faceţi asta! Înainte de Twitter, cititorii voştri ar fi crezut că v-a scăpat mâna pe tastatură şi aţi lăsat titlul aşa pentru că v-a fost lene să-l corectaţi.

Acum, tot de lene, puneţi #-ul în titlu, aşa cum am făcut şi eu aici, ca să vă apară titlul pe Twitter fără să mai fie nevoie să-l puneţi manual.

Eu zic aşa: Facebook-ul e Facebook, Twitter-ul e Twitter, iar blogul e sfânt. Sau ar trebui să fie. Nu le mai amestecaţi şi mai ales nu vă alteraţi blogul ori felul în care scrieţi pe blog ca să obţineţi mai mulţi followers pe Twitter sau prieteni/likeri pe FB!

Nu ştiu ce viitor au reţelele sociale, poate că unii dintre bloggeri vor renunţa la bloguri în favoarea Facebook, de exemplu, dar poate că nu va fi aşa. Majoritatea bloggerilor ar trebui să ţină la blogurile lor şi să realizeze care este diferenţa dintre blog şi o reţea de socializare oarecare.

Bobby şi-a întrebat cititorii la ce ar renunţa dintre blogul personal şi FB. Ce credeţi? Toţi au spus: „Blogul este al meu, Facebook este al lor, renunţ la Facebook, dar nu la blog”.

Atunci când Facebook o să fie la fel de plin de reclame ca şi site-urile româneşti de ştiri, unde vă veţi întoarce? La blog. Atunci când Twitter va găsi o cale de a face bani, unde vă veţi întoarce? La blog. Când Facebook va impune tot felul de limitări, ce veţi face?

Nu vă bateţi joc de blogurile voastre şi nu le mai trataţi ca pe nişte extensii ale reţelelor de socializare. Am şi eu conturi peste tot, dar nu mi-am abandonat blogul şi nici nu intenţionez s-o fac în viitorul apropriat. Pentru că dacă vreau să-mi amintesc ce făceam în august 2008, de exemplu, pot să caut în arhiva blogului, dar dacă vreau să văd ce tweet-uri am scris în aceeaşi perioadă sau ce scriam pe Facebook în urmă cu un an… ghinion, s-ar putea să nu mai găsesc detaliile astea!

Am scris despre Twitter aici.

9 thoughts on “De ce se scrie cu #hashtag-uri pe blog?”

  1. eu am citit in alta parte un articol ca domle daca vrei sa cresti ai nevoie de sustinerea blogosferei. acum ma intrebam asa … denisa vrei sa ma sustii pentru cateva ore fara sa te deranjeze sau sa faci vreun prea mare efort pentru a-mi creste si eu numarul de vizitatori ? nu vreau nimic constant vreau doar un impact sa fac un printscreen la analytics sa vad rezultatele ca bani de promovat sigur nu am e ceva de genu daca nu ai 500 de euro sa platesti la adwords macar si te lauzi ca ai firma mai bine inchizi firma.
    Merci :) am vrut sa scriu si la visurat dar nu cred ca are el timp omu e de turatie maxima sau cine stie poate pui tu o vorba buna :) merci

  2. Eu sunt de parere ca fiecare face ce vrea cu blogul lui. Sincer nu stiu cat de mult afecteaza acel diez dar sa zicem ca poate fi deranjant. Si unele reclame pot fi la fel. Cu cat este mai curat blogul, cu atat mai bine.

  3. Ce nu inteleg, adica daca iti pui un hastag in titlu apare direct pe twitter sau apare hashtagul atunci cand il sharuiesti pe twitter?
    Pentru ca e din cauza ca vor sa le apara hashtagul atunci cand sharuiesti cineva articolul pe twitter pot sa puna un buton care sa bage in mesaj hashtagul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.