Corectitudinea politică

De pe messenger:

În SUA se organizează o competiţie pentru cele mai adecvate definiţii ale unor termeni contemporani. Pentru competiţia din 2010, termenul de definit a fost corectitudinea politică [political correctness].
Câştigătorul a dat următoarea definiţie:

„Corectitudinea politică este o doctrină, cultivată de o minoritate delirantă, ilogică, promovată de mass-media oficială, care susţine afirmaţia cum că este întru totul posibil să apuci o bucată de căcat de partea curată„.

5 thoughts on “Corectitudinea politică”

  1. doctrina asta e propavaduita de tat felu de oameni sensibili. Ca sa il parafrazez pe asta de-o castigat, fie ca il ambalezi intr-o foaie rupta sau intr-o cutie roza, cu inimioare, tot rahat e. ce sa te mai ascunzi dupa deget…

  2. Concursul cu pricina e tinut de Texas A&M University. Definitia de mai sus, intr-o traducere „grabita”, a castigat insa in 2007, nu in 2010. Originalul: “Political Correctness is a doctrine, fostered by a delusional, illogical, liberal minority and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.