Banking. Cuvântul zilei.

„Tu cu cine faci banking?”; „Gândim la fel”, zic reclamele la BCR. „Tot mai simplu”, sare şi BRD din spate. Hai să vă spun eu cu cine am făcut azi… nu banking, ci tot un cuvânt care se termină în „–king”, şi nu mi-au luat, ci mi-au dat. De m-au îndoit.

Banking cu forţa

Trebuia să fac o plată într-un cont BCR. Musai astăzi. Aşa că mă duc la bancă, să fac şi eu oţâr’ de banking cu ei. Aflu că lucrurile nu stau atât e simplu pe cât aş fi vrut eu: figurez în baza de date cu numele Lala şi cu vechea carte de identitate, aşa că dacă vreau să fac o simplă alimentare într-un cont, trebuie să le prezint certificatul de căsătorie, ca să poată ei opera schimbările – de nume şi seria + numărul cărţii de identitate – în baza de date. Renunţ la idee, că trebuia să mai ajung şi la lucru înainte de lăsarea serii, aşa că sun la firma care aştepta banii de la mine ca să întreb dacă pot face plata de la altă bancă, pe unde n-a ajuns Big Brother. Eram deja pe drum spre BRD când mi-au răspuns şi mi-au spus că nu se poate, doar din BCR.

Aşa că am apelat la Winnie, colegul meu care n-avea cont la BCR dar care – ce credeţi? – acum are. Am stat vreo cinci minute la coadă când doamna de la ghişeu ne-a trimis în biroul directoarei de filială. A fost un gest drăguţ, pe care l-am apreciat – când toţi angajaţii au ghişeele pline, şefa preia o parte din treabă. Chiar frumos.

Patruzeci de minute mai târziu, ieşeam din bancă, suma de bani era trimisă din contul lui Winnie în cel al firmei care aştepta cu nerăbdare banii, Winnie avea cont la BCR – deşi nu şi-l dorise – şi un dosar cu tot felul de hârtii cu text mic. Nu ne-a fost uşor, dar am supravieţuit. Acum, fără să vrea, Winnie face banking şi cu BCR.

Dolarul nu mai e la modă

De aici, am plecat la BRD – probabil cea mai mică filială din ţară, situată în incinta magazinului Kaufland din Hunedoara. După vreo 10 minute de stat în căldură, am concluzionat că pentru angajaţii filialei respective, confortul lor e mai important decât cel al clienţilor. Afară-i încă destul de frig, iar în bancă băncuţă erau vreo 22-25 de grade Celsius, clienţii erau toţi îmbrăcaţi gros, iar angajaţii, ca la birou, cu câte-o bluză nu prea groasă.

Aici am stat alte 35-40 de minute ca să cumpăr nişte dolari. N-am avut noroc, cică-i criză de dolari. Angajata BRD şi-a cerut scuze, deşi sunt ferm convinsă că nu era vina ei că n-aveau dolari „pe stoc”. Dar timpul meu tot s-a dus naibii.

După toate aceste aventuri, am cumpărat dolarii de care aveam nevoie de la băieţi. Nu-mi place cuvântul „bişniţari”. Şi mi-au oferit un curs mai bun decât băncile care, oricum, nu aveau dolari.

P.S. Ca să răspund la întrebarea de la început [„Tu cu cine faci banking?”] răspunsul se află în întrebare: bankING.

Foto: melodi2

19 thoughts on “Banking. Cuvântul zilei.”

 1. un singur motiv am sa ma p*sh pe BCR
  1. mi-am inchis un cont de la o banca nu dau nume e vb de un cont pe societate tocmai pentru ca aveau un comision de kkt de administrare undeva la 30 ron pe luna plus comision la retragere de la caserie la card era mai ieftin.
  Si am venit la m*ile astea care se numesc BCR ca era 14 RON pe luna.
  Dupa 6 luni ma duc la banca si fara sa ma anunte nimeni aflu ca ma costa intre 30 – 40 ron pe luna cu dobanzi cu nus ce pachete in plus fara sa le comand bagate pe gat. Deci BCR-ul sa faca Banking cu _|_ mea :) Sper sa mearga postul asta Denisa…. hai ca nu e asa porcos

 2. numai in Romania te omoara comisioanele.. in Anglia poti sa-ti faci la orice banca un cont in maxim jumatate de ora, ai un card pt care poti sa nu platesti nimic niciodata (daca nu vrei asigurari sau locuri vip la aeroport) si in plus nici nu-ti iau comisioane la depunere/retragere.. chiar daca retragi bani de la bancomantul altei banci… iar la magazine (exceptand cele apartinand indienilor care sunt de genul ABC-urilor de la noi) nu se percepe de asemenea niciun comision la plata cu cardul… aici pari suspect daca ai prea mult cash la tine sau bancnote mai mari de 20 lire.. tocmai pt ca e mult mai simplu sa faci tranzactiile cu cardul

 3. Așa ceva…!!! Deci ăștia de la BCR se înghesuie cu oferte pentru firma X să se facă viramente prin ei și apoi te obligă pe tine cel care vrei să faci viramentul să îți faci cont la ei??? OPC pe ei mama lor!!! Serios acum, și tu și colegul tău puteți expune cazul la OPC, e inadmisibil felul în care au procedat cei de la BCR.

 4. Pingback: Denisuca – nevastă de Coşmar » M-a sunat BRD
 5. Conform reclamei la Beeeecere :

  Ea: Dragă, da nu pui benzină???
  El: Pierdem punctele de la Bâcâr !!!!
  Ea: F****tuuuuui
  El: Taci şi împinge maşina !

  Aşa reclamă, aşa bancă…

 6. 1. adica tu ai vrea ca oamenii aia sa stea toata ziua la cate grade, eventula 15? sa stea bine „clientii”? Eventual la fiecare operatie bancara sa ti se faca si masaj? Clientul are dreptate, dar nici chiar asa.
  2. O banca e aiurea, ca intr-o agentie dintr-un magazin nu au dolari?
  hai sa carcotim ca in Ro e najpa.

  pe de alta parte, brrrrrrd? :D

 7. „Aflu că lucrurile nu stau atât e simplu pe cât aş fi vrut eu: figurez în baza de date cu numele Lala şi cu vechea carte de identitate, aşa că dacă vreau să fac o simplă alimentare într-un cont, trebuie să le prezint certificatul de căsătorie, ca să poată ei opera schimbările – de nume şi seria + numărul cărţii de identitate – în baza de date. Renunţ la idee, că trebuia să mai ajung şi la lucru înainte de lăsarea serii, aşa că sun la firma care aştepta banii de la mine ca să întreb dacă pot face plata de la altă bancă, pe unde n-a ajuns Big Brother.”

  acu pe bune…la ING ti-au modificat datele personale?

 8. Cu BCR fac baking, foarte promti la telefoane, mi-au activat PayPal-ul in cateva zeci de minute, desi trebuiau minim 3 zile de asteptare, la Widthdraw 2/3 zile lucratoare, ai si $ si € pregatit pentru fiecare dintre noi, bani s-avem sa schimbam. =)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.