Crazy Nebunika

Pe la 16 ani, credeam că să fii altfel decât restul lumii este cool. Nu mi-a plăcut niciodată conformismul, nu mi-au plăcut masele de oameni îmbăcaţi în haine de aceleaşi culori, nu mi-a plăcut să fiu „la modă”, să port ceva doar pentru că toată lumea purta acelaşi lucru. Am avut şi am piticii mei pe creier.

Pe vremea aia, mi se părea la fel de cool să ţi se spună că eşti nebun, dus cu pluta, că nu ai toate ţiglele pe casă şi aşa mai departe. Doar conformiştii fac totul aşa cum trebuie, fără să pună întrebări, fără să se întrebe de ce lucrurile trebuie făcute aşa şi nu altfel. Prin urmare, de multe ori mi s-a spus „ce nebună eşti!”. Şi mă simţeam bine, mi se rupea de conformişti.

Acu’ constat că s-a umplut lumea de „nebuni wannabe”, că toate fătucile se cred nebune pentru că au nouă unghii roz şi una neagră sau pentru că şi-au tuns bretonul asimetric. La 16 ani e în regulă să te consideri „nebun” pentru că eşti altfel decât cei din jurul tău, dar la 20 de ani deja ai o problemă dacă te prezinţi Crazy Ramonica. La 20 de ani eşti domnişoara Ramona. Părerea mea.

15 thoughts on “Crazy Nebunika”

 1. pot sa te intreb ceva? ok, esti bloger, barbat/o e bloger si el, ok, dar ce treaba aveti voi cu Deva? el e din iasi, tu din hunedoara sau orastie…. de ce comentati despre un oras pe care nu/l cunoasteti? sa sti ca nu ai nici un drept…

  1. @sdr
   1. Eşti total off-topic. aici se discuta despre altceva.
   2. Eşti blogger. Pot să te întreb de ce te porţi aşa de urât cu limba română?
   3. Am stat în Deva şase ani şi lucrez acolo – adică merg la lucru în Deva. Chiar ţi se pare că nu am nici o treabă cu oraşul ăla?

 2. Pai acum poate este la moda ca la 20 de ani sa nu mai fii cu capul pe umeri.
  Eu cred ca ele confunda prostia cu nebunia, dar na…fiecare cu piticii sai la cap,nu? Sau poate piticii lor sunt emancipati si nu au nevoie ca la 20 de ani sa creasca.

 3. De acord cu Ancuţa(cred că aşa o cheamă:P). Uneori, chiar şi la 20 de ani îmi doresc să mai fiu o zi copil, pentru că mie dor de zilele în care mă duceam de nebun cu prietenii, ne distram, caterincă şi etc prin mall-uri şi etc. Îmi este dor de timpurile trecutului dar acum dacă ar fii cineva pe lângă mine şi ar face cum faceam şi eu, sincer mi-ar fii ruşine să stau pe lânga acea persoana. Uneori mă ia damblaua, adică mi se pune pata şi dacă am posibilitaţi financiare plec de nebun prin ţara. Cine mă primeşte în gazdă mă duc :)) fără ruşine.Am început să mă obijnuiesc ca odată la 2 3 luni să plec de nebun … ploieşti,bucureşti,braşov,timişoara,suceava,bicaz,piatra-neamţ,iaşi . Peste tot unde am fost mi-a plăcut la Iaşi cel mai mult. Acum vreau să ajung la Vatra-dornei dar să văd dacă mă primeşte domnişoara :)).

 4. Urat din partea ta. Tocmai ai jignit trei sferturi dintre fetele pana in 25 de ani cu articolul asta :)
  Si chiar am si colege/amice care au trecut de varsta asta si inca sunt niste „nebunici”

 5. Scuza-ma Zeb ca iti spun, dar nu mi se pare ca le-a jignit. Le jignea daca le facea proaste, incompetente sau… in fine…gaseste tu un inlocuitor. Nu crezi ca e cazul sa apara si maturitatea in cazul colegelor? Nu spune nimeni sa fii cea mai sobra persoana de pe planeta, dar sa ai si o limita la „nebunia ta”. Consideri ca este normal ca o fata la 20 de ani sa se imbrace si sa se poarte ca o ploada de 16? Mie nu. Dar na…stii cum e: fiecare cu piticii sai la cap.

 6. era o gluma ciresica, n-am mai pus ghilimelele. Normal ca nu le-a jignit…dar multe fete vor fi revoltate daca vor citi articolul asta :) Cat despre mine, sunt in asentimentul denisei

 7. Fetele care se vor revolta sunt alea care inca mai cred in cai verzi pe pereti, care sunt intretinute de mamica si de taticu sau de prieten, care nu au nicio tangenta cu ceea se numeste maturitate sau responsabilitate

 8. Nu ştiu care-i substratu articolului, sau cine-i Ramona… sau poate nu e nici o Ramona şi articolu n-are nici un strat. Da mi-am amintit ceva despre non-conformism, care cred că s-ar putea să lămurească ceva:

  Rebeliunea şi nonconformismul se desfăşoară la nivel mental. Pe lângă idioţii punkeri sau emo care se cred mari nebuni şi rebeli, idioţi sunt cei care-i văd ca şi nişte rebeli. Eu îi văd într-o uniformă! Ce rebel mai eşti tu dacă sunt încă 200 ca şi tine? Atât timp cât tu copiezi şi eşti copiat, nu faci parte din nici o rebeliune, ci doar dintr-o găleată cu proşti.

  Nici nu cred că există un nonconformist adevărat pentru că în final toată lumea se conformează la ceva, deci nu există un gânditor absolut liber (adică un rebel)… La Eliade am citit asta numai că el îi zicea ateu sau profan…

 9. unele au, altele nu. Dar mi se pare irelevant…n-am spus „nebunatice” in sensul de lipsite de inhibitii, fara prejudecati si dispuse la orice. Ca atunci era ok :)
  M-am referit exact la ce a scris denisa…cand o fata de 26 de ani se recomanda „maimutica nebunika” ceva nu e in ordine. Accept ca multe sunt super alintate de prieteni/soti/amanti…dar chestile astea fac parte din intimitatea fiecaruia si acolo trebuie sa ramana.

 10. 1, ai dreptate
  2, nu-s blogger, in princip’ is comentator seminalfabet
  3, de 18 ani traiesc in barcelona si capşunez aici, asta nu ma face barcelonez nici barcelonist, sunt emigrant… nici macar expat, keep in touch!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.