Culori, expoziţie foto la Deva

În perioada 11-13 februarie, la Casa de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva are loc expoziţia foto „Culori”, realizată de Francisca Micola şi Georgiana Rotariu.

Evident că am fost să văd fotografiile expuse, chiar dacă nu mai auzisem de cele două fotografe. Trebuia să merg, chiar şi numai pentru titlul expoziţiei [pentru că şi eu iubesc culorile]. Am fost surprinsă să descopăr că artistele sunt două eleve de liceu, cu resurse limitate, dar cu foarte mult entuziasm şi multă dragoste pentru fotografie. Şi pentru culori, se-nţelege.

Mărturisesc că mă aşteptam să văd mai multe fotografii, dar pentru o primă expoziţie, să zicem că au fost destule. Spuneam că tinerele fotografe au resurse limitate, pentru că fotografiile sunt realizate cu aparate foto compacte sau ceea ce eu numesc „săpuniere”. Iar uneia dintre fete tocmai i se stricase camera, înainte de expoziţie. :( Dar asta nu le împiedică să facă fotografii foarte frumoase, unele chiar superbe.

E păcat că astfel de evenimente nu sunt promovate în mass-media aşa cum sunt accidentele, de exemplu. Eu m-am săturat să citesc în ziarele locale pagini întregi despre accidente soldate cu n-şpe morţi şi răniţi, în timp ce o expoziţie foto este anunţată printr-o ştire de câteva zeci de cuvinte, într-un colţ de pagină. Ca să nu mai zic că Galeriile de Artă Forma din Deva nu le-au primit pe motiv că nu sunt membre ale Uniunii Artiştilor Plastici. Hmm…

Iată câteva imagini de la expoziţie:

Expozitie foto CULORI 01

Expozitie foto CULORI 02

Expozitie foto CULORI 03

Expozitie foto CULORI 04

Expozitie foto CULORI 05

Expozitie foto CULORI 06

Expozitie foto CULORI 07

Expozitie foto CULORI 08

Expozitie foto CULORI 09

Expozitie foto CULORI 10

Expozitie foto CULORI 11

2 thoughts on “Culori, expoziţie foto la Deva”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.