Cum ajungeţi pe blogul meu?

Tomata cu Scufiţă, foarte drăguţă, are obiceiul de a le ne mulţumi celor care-i trimitem vizitatori pe blog. În limbaj tehnic, eu şi alţi bloggeri suntem referrali, pentru că în urma link-urilor din blogroll şi a celor din articole [aşa cum e link-ul de la începutul acestui paragraf], voi mergeţi pe blogul ei.

M-am tot uitat la sursele ei de trafic şi-mi place că sunt echilibrate. La mine e o nebunie: mai mulţi vizitatori veniţi de pe blogul lui Sebi decât cei trimişi de Google sau Facebook la un loc. Interesant, având în vedere faptul că nu-mi pune link în toate articolele şi nici în fiecare zi. Asta înseamnă că blogroll-urile încă funcţionează? Că oamenii încă mai intră pe link-urile din sidebar-ul unui blog?

Eu am renunţat la blogroll-ul din dreapta pentru că am ajuns să cunosc şi să recomand atâţia oameni, încât lungimea sa ar fi mărit înălţimea totală a primei pagini. Şi arăta foarte urât. Am lăsat doar blogurile pe care intru zilnic şi un link către blogroll-ul “mare”.

Dar am o curiozitate: voi cum ajungeţi pe blogul meu? Ştiu că mulţi oameni au obiceiul de a scrie în bară doar “Denisuca” şi apoi lasă motorul de căutare să-şi facă treaba. Nu-i rău, deşi traficul cel mai “sănătos” este cel direct, nu cel “venit din Google”. Dar astea sunt detalii. Eu vă rog să completaţi micul sondaj de mai jos – puteţi alege până la patru răspunsuri – ca să aflu de unde-mi vin cititorii.

Vă mulţumesc! 

[poll id=”3″]

21 thoughts on “Cum ajungeţi pe blogul meu?”

 1. Simplu şi eficient. :D Încep să scriu ‘deni…’, nici nu termin bine, dau enter şi hop am ajuns pe blog. :)

   1. @Denisa: Da, intru pe blogul tău şi pe al lui Sebi cel puţin o dată pe zi. În trecut comentam ocazional pe bloguri cu numele real, însă acum mi-am făcut un alias, am început şi eu să scriu şi doresc să creez o anumită legătură cu persoanele pe care le citesc. :)

 2. Sebi, când e cazul unui articol cu link spre tine, Facebook mai rar. Şi bookmark-ul cu cele 4 culori drăguţe. :D

 3. Eu te stiu de referral in blogosfera, asa ca din curiozitate, din cand in cand intru direct la tine in casuta, fara sa mai dau pe la asociatia google. Cred ca numele grele se autorecomanda si fara sidebar-uri :)

 4. io de cate ori pot sa votez? ieri am zis de facebook da’ nu i-o fi convenit raspunsul asa ca azi pot vota iar :))

 5. Eu te-am gasit prin intermediu lui Sebi care l-am gasit de pe Chinezu , pe care l-am gasit umbland aiurea pe net .
  Majoritatea timpului intru prin googe + , cand apare o notificare , acum am intrat de pe Chinezu – mentionandute întru-n articol .
  Deci poti zice ca se creaza o roata din anumiti bloogari care se învarte si ca si uraganu – cum se învarte tot absoarbe materie si se mareste .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.