Cum arată dezinternetizarea mea

Tomata vrea să ştie ce fac eu când nu stau pe net. Grea întrebare!

Chiar dacă nu am încă o tabletă, am mereu cu mine telefonul Nokia E63, iar atunci când plec de acasă pentru mai mult de o zi, laptopul îmi asigură întotdeauna „internetizarea”. Deci sunt conectată aproape oriunde aş fi. Chiar şi atunci când merg la ţară, la Casa Piticilor, mă bucur de Internetul de la Romtelecom.

Atunci când nu sunt online, înseamnă că mă uit la filme [mai degrabă la seriale, dar tot filme-s şi alea] sau că sunt plecată prin oraş. Şi asta se întâmplă destul de rar, totuşi. Dar de cele mai multe ori, dacă nu sunt pe net, înseamnă că dorm.

Mă distrează faptul că vară-mea Ioana, ca să ştie când să mă sune ca să nu mă deranjeze, se uită pe Facebook. Dacă am dat un „like” sau „share” în ore târzii din noapte sau chiar la orele mici ale dimineţii, ştie că dorm ca lemnu’ şi nu mă sună. Vă daţi seama cât de atentă e, draga de ea, la detalii?

Nu mi s-a întâmplat, în ultimii cinci ani, să îmi doresc o zi offline. Nu vreau să merg la ţară sau la munte sau la mare ca să scap de „povara” conectării permanente la Internet, aşa cum văd că vor alţii. Pentru mine nu e o povară, ci o adevărată plăcere să stau pe net. Chiar şi aşa, am avut parte de zile fără Internet. S-a întâmplat, recent, în excurisa Redescoperă România. Aveam Internet mobil de la Romtelecom, aveam telefonul de pe care mă puteam conecta, dar am preferat să admir peisajul, să fac poze, să casc ochii, în general. Pentru că stau destul cu ochii într-un ecran în restul zilelor, atunci când călătoresc prefer să admir peisajul.

Voi cum vă dezinternetizaţi?
foto

4 thoughts on “Cum arată dezinternetizarea mea”

  1. 3 zile la tara …no net, no phone , no nothing… asta e cea mai dura terapie pe care am facut-o vreodata ..

    Dar …in cazurile extreme cand n-am ‘net ..prefer sa citesc..o carte buna in varful patului ma opreste din „internetizare”…

  2. Eu imi aruncam ochii in graba tot pe telefon (tot un e63) pentru e-mail, cand eram departe de laptop. Am stat deconectat si 4-5 zile. Dar mai nou mi-am dat seama ca ma pot conecta oriunde de pe telefon: http, ftp, e-mail, messenger, remote pe laptop, la care mai adaug si editare foto si video. In concluzie, nici daca vreau nu pot sa raman deconectat, pentru ca am mereu telefonul la mine. Ce e drept, astia de la Orange imi mai fac necazuri si imi taie conexiunea.

  3. Eu o fac doar de nevoie. De exemplu, când fac un drum mai lung. Mă cam enervează să folosesc telefonul, așa că mă abțin. Citesc în schimb. Sau casc gura în stânga și în dreapta. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.