Cum să nu ne stricăm vacanţa. Episodul 2: otita

În urmă cu ceva timp, v-am vorbit despre Enterol, un ajutor de nădejde în vacanţe. Astăzi vom vorbi despre Otipax, un medicament pe care vi l-am prezentat şi anul trecut. Otipax este destinat tratării otitelor cauzate, la copii, de expunerea la factorii exteriori – apă, schimbări de temperatură etc.

92% dintre copiii sub doi ani suferă de otită acută medie congestivă. Îmi amintesc că, în copilărie, şi eu am avut otită şi oreion. Nu înţelegeam de ce le spune aşa, mă enerva până şi numele acestor boli. Apropo, ştiţi de la ce vine ORL, medic ORL-ist? E prescurtarea de la OtoRinoLaringolog: oto = ureche, rino = nas, laringo = laringe.

În cazul sugarilor sau copiilor mici, durerea intensă urmată de întreaga pleiadă simptomatologică specifică, determină părinţii să apeleze la un medic de familie, medic specialist pediatru sau ORL încă din primele momente ale apariţiei bolii. În cazul copiilor mai mari, al adolescenţilor, adulţilor sau vârstnicilor, există un nivel ridicat de automedicaţie, de multe ori cu metode terapeutice inadecvate, aceştia ajungând la medicul specialist cu forme de otită complicate. Nu ştiu dacă aţi văzut vreodată pe cineva „scoţându-şi curentul din urechi” cu ajutorul unui ziar făcut cornet şi căruia i se dă foc până când ajunge aproape de ureche. Eu am văzut şi mi s-a părut o chestie barbară, când avem medici, spitale, medicamente, să rişti să-ţi dai foc ca să „scoţi curentul” e o dovadă de primitivism, ca să fiu delicată. Buun. Despre otită şi faptul că prescrierea de antibiotic în tratarea ei nu este o practică sănătoasă am mai vorbit şi anul trecut, nu are rost să reiau informaţiile, dacă aţi ajuns aici căutând informaţii despre otită, mai trebuie doar să daţi un click pe link-ul din primul paragraf ca să le citiţi.

Dacă vă pregătiţi să mergeţi în vacanţă cu copii mici, ar fi bine să aveţi la îndemână Otipax, pentru situaţiile în care otita – cauzată de expunerea la apă sau schimbările de temperatură – îşi face apariţia. Otipax poate fi utilizat preventiv înaintea călătoriei cu avionul, dacă apar dureri auriculare la decolare şi aterizare. Se pun câte 4 picături în ureche, înainte de decolare şi/sau aterizare, iar zborul este mai bine tolerat. Otipax poate fi uzilizat şi în cazul durerilor de urechi apărute la scufundători.

otipax

Otipax este indicat:

– ca tratament local simptomatic al anumitor afecţiuni dureroase ale urechii medii, cu membrana timpanului intactă;
– în otite congestive acute;
– în otite virale flictenulare;
– în otite barotraumatice.

Otipax acţionează extrem de rapid, aducând aproape instantaneu o uşurare considerabilă a simptomatologiei durerii caracteristice otitei medii acute. Otipax acţionează rapid, calmând durerea în aproximativ cinci minute de la administrare. Se administrează câte 4 picături de Otipax în urechea dureroasă, de 2-3 ori pe zi. În absenţa unei fisuri a timpanului, absorbţia sistemicǎ este puţin probabilǎ. Ca o consecinţă, în condiţii normale de utilizare, acest medicament, dacǎ este nevoie, poate fi folosit în perioada de sarcinǎ, precum şi în timpul alǎptǎrii. Pentru a se evita contactul soluţiei reci cu urechea, fenomen neplăcut, se recomandă încălzirea uşoară în palmă a recipientului de Otipax înainte de utilizare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.