Da’ adresă de e-mail nu aveţi?

Dragii mei bloggeri,

dacă vă scoateţi puţin capul din wp-admin şi intraţi pe blogul vostru aşa cum o facem şi noi, muritorii de rând, spuneţi-mi, vedeţi vreo pagină de contact? Şi dacă nu vedeţi, cam ce credeţi că face edvărtaizăru’ care vrea să vă dea bani ca să-i faceţi reclamă pe blog, dar nu ştie cum să dea de voi? Credeţi că sună pe la prietenii lui din agenţii, doar-doar v-o şti vreunul adresa de e-mail? Eu cred că nu.

N-aveţi pagină de contact, dar aveţi un formular prin care oricine poate să ia legătura cu voi? Înţeleg, că nici mie nu-mi place spamul. Tot e ceva, are omu’ cum să dea de voi. Teoretic.

Nu se poate, în anul 2011 [ştiu că-i un clişeu, dar chiar suntem în 2011 şi nu-mi vine să cred că mai există bloggeri – mici, mari, nu contează – care să nu respecte nişte lucruri de bază], să nu aveţi:

 • pagină de „About”, în care să vă prezentaţi frumos, să spuneţi cum vă numiţi, cu ce vă ocupaţi, unde locuiţi [eu cred că-i important, iar dacă nu-i acum, va fi la un moment dat], ce v-a determinat să vă faceţi blog, ce vreţi de la blog şi de la viaţă, în general
 • categorii şi/sau tag-uri, care vă ajută să vă organizaţi postările pe blog în aşa fel încât să ştiţi de unde să le luaţi, pe viitor. Nu, categoriile sau tag-urile de genul ăsta nu sunt OK. Câţi oameni de afaceri vor mai sfârşi striviţi? Nu puneţi un tag dacă nu bănuiţi că o să-l mai folosiţi în viitor. Nu folosiţi ca tag-uri numele unor oameni care tocmai au murit. E foarte puţin probabil să mai scrieţi despre ei.
 • căsuţă de căutare / search box, musai în partea de sus a blogului. Vreau să caut un articol pe blogul vostru, nu vreau să caut căsuţa de căutare!
 • feed RSS funcţional, pentru că-i posibil să mai vreau să vă citesc blogul, dar e la fel de posibil să nu-mi amintesc şi mâine să intru pe el. Sau poate că are o adresă complicată şi nu o s-o ţin minte. Ajutaţi un biet cititor care-şi doreşte să vă mai facă afişări, să vă comenteze articolele, să vă dea Like-uri şi ReTweet-uri, dar care n-o să poată face nimic din toate astea, din cauză că n-o să mai ştie care vi-i blogul.
 • pagină de contact, pentru că aşa trebuie. Vreau să-ţi comunic ceva, dar prefer să nu o fac în văzul lumii; lasă-mi o adresă de e-mail sau chiar şi o poză pe care să fie scrisă adresa ta de e-mail, ca să pot da de tine şi altfel decât printr-un comentariu! Sau lasă-mi măcar un formular de contact.

OK? Completări? Plângeri? Nelămuriri? Lăsaţi un comentariu! >:)

17 thoughts on “Da’ adresă de e-mail nu aveţi?”

 1. sar’na !:) tocmai am realizat ca n-am asa ceva ! contact si home ! nu-sh ce a fost in capu’ meu, pasarele probabil, ma voi ocupa de situatie in cel mai scurt timp cu putinta

 2. Nu mai e nevoie de vreo completare. Ce nu-si dau detaliile? Pentru ca pur si simplu nu au nicio treaba cu blogosfera si rolul lor nu este de a invata ceva sau a oferi ceva ci de a se lua de alti bloggeri si atata tot, si pentru asta ei isi pastreaza, anonimatul.

 3. Io tot zic ca o sa-mi rescriu pagina de about, da’ n-am nicicum timp… in rest, am de toate. :P eu mi-am facut pagina de contact de cand m-am mutat pe domeniu. si asta pentru ca, lucrand pe net, am dat de sute de site-uri pe care trebuia sa le contactez si nu gaseam niciunde o adresa de mail. urasc site-urile ales. si mi-am zis ca blogul meu n-o sa fie unul dintre ele.

 4. Intrutotul de acord ;)
  Plus : ar fi bine ca respectiva adresa de e-mail sa fie una recenta, si folosita, nu una la mana a 2-a sau a-3-a pe care intra cand isi aduce aminte… :D

 5. Astea sunt chestii basic pe care ar trebui să le ştii încă de înainte să-ţi faci blog. Apropo… ştii că în Germania există o lege: e ilegal să porneşti un website fără ca acesta să aibă o pagină numită „impressum”. Aşa zic ei la pagina unde oferi informaţii, date de contact şi reguli ale site-ului.

 6. Sunt foarte de acord cu tine. Mi-am pus adresa de contact pe blog când am decis că nu vreau să fiu doar un om care își scrie poveștile pe net. Mi-am dat seama că pentru a comunica cu oamenii, eu trebuie să fac primul pas, că altfel nu mă bagă nimeni în seamă. Am avut doar de câștigat din asta.

  La pagina de About încă mai am de lucru, în rest cred că e în regulă blogul.

 7. Păi ba exişti, dar numai pentru tine şi cei care te cunosc personal. Dacă vrei să ai un blog profi, pune în aplicare măcar cele câteva idei de mai sus. :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.