De câteva săptămâni spăl cu Persil Gel

M-am înscris, de bunăvoie şi nesilită de nimeni, în campania Persil organizată de BuzzStore. Asta înseamnă că am primit un recipient de 1,46 litri de Persil, zece plicuri [„mostre” de detergent pentru prieteni] şi un prosop alb imprimat cu logo-ul Persil.

Mai spălasem cu Persil lichid, dar în ultima vreme am ales tot alte branduri, din varii motive, aşa că am uitat cât de frumos miroase şi, mai ales, cât de persistent este mirosul! Cred că e singurul detergent lichid care anulează efectul olfactiv al balsamului pentru rufe – şi nu exagerez deloc.

Ce e diferit la Persil Gel? Spală eficient şi îndepărtează petele chiar şi la 20 de grade Celsius. Nu ştiu cum sunt maşinile voastre de spălat, dar a mea nici măcar nu are program de spălare la o temperatură atât de joasă! Cea mai scăzută este de 30 de grade, cea pe care, de altfel, o şi folosesc pentru fiecare spălare. Nu lucrăm pe câmp, nu ne târâm prin ulei de motor şi până şi bucătarul familiei este destul de grijuliu cu hainele şi cu feţele de masă, aşa că nu vă pot spune că am testat pe propriile-mi haine eficienţa detergentului Persil Gel în îndepărtarea petelor. Dar sunt convinsă că nu şi-ar face atâta reclamă şi nu ar insista pe subiectul ăsta dacă nu ar face ceea ce promite că face! 

persil-gelCe mi s-a părut surprinzător – un bidon de un litru şi jumătate este „suficient pentru 20 de spălări”. Păăăi, eu puneam mult mai puţin detergent la o spălare! M-am lămurit de asta când am folosit plicurile pe care ar fi trebuit să le dau prietenilor şi cunoştinţelor [şi imediat vă spun şi de ce am folosit plicurile în loc să le dau prietenilor] şi am constatat că într-un plic este mult mai mult detergent decât foloseam eu la o spălare. Va să zică, nu trebuie să vă luaţi după capacul bidonului atunci când turnaţi detergentul în maşina de spălat, ci împărţiţi un litru jumate la 20 şi aia e cantitatea. Mai precis, 73 de mililitri. Din fericire, iată, pe site-ul Persil am găsit un calculator de dozare a detergentului: cu câteva click-uri afli exact cât detergent trebuie să pui la o spălare, în funcţie de cât sunt de murdare hainele, de cât e de mare maşina de spălat, ce tip de detergent foloseşti şi cât e de dură apa în zona în care locuieşti. Noi avem norocul unei ape bune, în Hunedoara. Şi după un calcul, eu ar trebui să folosesc 33 de mililitri de detergent gel pentru o spălare. Deci nu făceam nimic greşit.

De ce am folosit pliculeţele? Păi, în ziua când am primit coletul de la BuzzStore, Mama era acasă şi tocmai se pregătea să plece la ţară. Nu a stat prea mult la discuţii, a mormăit ceva de genul „Ăsta-i al meu?”, nici nu ştiu dacă a zis-o sub formă de întrebare, şi… dusă a fost cu Persilul meu. Cum eu trebuia să spăl hainele cu Persil, am folosit plicurile. Sorry, dragi prieteni cărora ar fi trebuit să vă dau câte un pliculeţ. Îmi pare rău că nu-mi pare rău! :D

persilÎn concluzie, voi continua să folosesc Persil Gel, pentru că sunt foarte mulţumită de el şi în special de mirosul pe care hainele îl au după spălare. Cum am mai spus, balsamul de rufe este inutil dacă speli cu Persil.

Eu oricum nu prea mai spăl cu detergent sub formă de praf/pudră/pulbere de când mi-am stricat maşina cu detergenţi ieftini care nu se dizolvau în apa călduţă, aşa că de fiecare dată când sunt în supermarket şi am detergent pe lista de cumpărături, aleg unul lichid. Şi Persil tocmai a urcat sus, sus pe lista preferinţelor mele. Recomand!

[Pentru curioşi: da, am cumpărat alt detergent ca să-i fac poză, dacă primul s-a dus]

buzzP.S.: Şi voi puteţi testa gratuit unele produse nou apărute pe piaţă. Înscrieţi-vă în comunitatea BUZZstore, completaţi chestionarele şi răspândiţi vorba!

6 thoughts on “De câteva săptămâni spăl cu Persil Gel”

 1. Nu am mai cumpărat de multă vreme Persil, căci am rămas înţepenită pe Ariel. Dar nu strică din când în când să mai încerci şi alte produse, mai ales cele care vin cu proprietăţi interesante, deci voi lua şi eu acest detergent. Bine că ai scris despre doza folosită, căci şi eu puneam mult mai puţin la o spălare.

  1. De doua saptamani folosesc Persil Power-Mix Caps, noul detrgent pudra si gel impreuna, rezultatul chiar a fost exceptional, curata foarte bine si mirosul chiar e o.k . Il recomand cu incredere!

 2. Sunt niste farsori notorii!!!
  Am participat la concursul persil pentru 1 an si dupa ce m-au vrajit 2 saptamani mi-au dat cu flit.
  Nu am castigat nimic.
  Nu imi pare rau dar nu credeam ca o firma asa de cunoscuta poate sa faca asa ceva
  Rusine sa le fie!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.