De ce a fost roz „Verde pentru biciclete”

Prima dată am văzut site-ul pedalează.ro. Era roz. Apoi am văzut afişele prin Timişoara, toate pe fond magenta; materialele promoţionale care-mi săreau în ochi erau toate roz: tricouri, mii de baloane, pixuri. Roz, roz, roz.

verde-roz Am întrebat şi mi s-a răspuns: verdele din „Verde pentru biciclete” nu este doar o culoare, ci ideea de verde, de „liber la pedalat”. Rozul înseamnă, printre altele, speranţă. Speranţa că autorităţile vor „pleca urechea” la cererile timişorenilor care se deplasează pe două roţi şi speranţa că tot mai multe persoane vor alege bicicleta în locul maşinii. Aşa că rozul pe care l-au ales cei de la pedalează.ro nu are nici o treabă cu piţipongeala şi schimbarea fondului din verde în roz, cu păstrarea logoului alb, nu e deloc gravă. Sau mă rog, mie îmi place cum arată în ambele variante.

baloane roz

Merci, Amalia, pentru explicaţie.

8 thoughts on “De ce a fost roz „Verde pentru biciclete””

  1. Am inteles ideea si este chiar ok facut site-ul, insa tot ciudat mi se pare sa citesc cuvantul ‘verde’ scris cu roz. Stii testul ala in care te punea sa citesti culoarea exprimata de cuvant si nu culoarea cu care era scris cuvantul? Era destul de dificil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.