De ce e, totuşi, mişto să trăieşti în Bucureşti

Cred că e mişto să trăieşti în Bucureşti pentru următoarele motive:

  • aici, soarele străluceşte cel mai tare – şi ce poate fi mai frumos decât să stai într-un bloc înghesuit, eventual la ultimul etaj, şi să te bucuri de razele soarelui care mângâie delicat betonul armat?
  • nu trebuie să te uiţi la ştirile de la ora 5 ca să vezi cine pe cine a mai omorât, cine cu cine s-a mai bătut. Cu puţin noroc, criminalul stă în acelaşi cartier cu tine şi tu afli despre crime sau bătăi înaintea echipei Pro TV.
  • dacă nu-ţi permiţi să cumperi din benzinării sau de la tarabe cele mai noi albume cu manele, poţi avea norocul ca vecinul tău să şi le fi permis deja. Şi cum se ştie că vecinii de bloc nu sunt egoişti, îţi va permite şi ţie să asculţi cea mai nouă muzică de la casa de discuri Manele Fanclub Superstar Golden Dog Star Ultra …
  • nu mai trebuie să-ţi cumperi maşină şi să-ţi cheltui banii pe combustibil, pentru că ai la dispoziţie un foarte complex şi modern sistem de transport în comun. Pe lângă faptul că poţi ajunge oriunde în Bucureşti în doar câteva zeci de minute [eu, de exemplu, am aşteptat doar o oră şi ceva după un tramvai care n-a venit], ai ocazia, mai ales în zilele călduroase de vară, să socializezi cu oameni din toate păturile sociale. Ca nou venit în Bucureşti, îţi poţi face cunoştinţe mai repede decât ai visat. Nu ai cum să nu te împrieteneşti cu o persoană care deja te-a atins mai mult decât a făcut-o jumătatea ta în ultimele luni. :D
  • poţi să petreci „timp de calitate” cu familia într-unul din multele mall-uri bucureştene. Ca bărbat singur, îţi poţi clăti ochii pe gratis; ca femeie singură, poţi scăpa de statutul ăsta măcar pentru o noapte.
  • ai ocazia să te simţi mereu în mijlocul acţiunii, pentru că în Bucureşti nu eşti niciodată singur.
  • ca locuitor al Bucureştiului, citind orice revistă, nu vei ajunge să te întrebi dacă editorii au idee că în România există mai multe oraşe. Nu te vei întreba de ce evenimentele prezentate în reviste s-au petrecut sau urmează să se petreacă în Capitală.

Serios vorbind acum, cred că e mişto să trăieşti în Bucureşti pentru că, fie că ne place, fie că nu, în Capitală se dă ora exactă. În Bucureşti se întâmplă mai toate evenimentele importante, banii se câştigă în „cantităţi” mai mari decât în oricare alt oraş al ţării, ai mai multe şanse să te înconjori cu oameni care au aceleaşi pasiuni ca şi tine şi sunt convinsă că nu te plictiseşti niciodată, pentru că în Bucureşti se întâmplă tot timpul ceva.

P.S. Abia după ce am publicat articolul ăsta, am văzut că înscrierile în concursul de la Zoso se fac din 27 iulie. Mea culpa, da’ acum n-o să-l şterg.

3 thoughts on “De ce e, totuşi, mişto să trăieşti în Bucureşti”

  1. Saru’mana,m-am amuzat copios la scrierile dumneavoastra despre „Bucales”…La unele treburi,chiar ati pus degetul pe rana,atat dvs.,cat si cei care au comentat…Cei care v-au contrat asa,mai dur,ori sunt chiori,ori neaga evidentele,ori sunt dusi cu pluta de au apelat la „argumentum baculinum”…Asa-i,Bucurestiul este un oras sufocat si sufocant,plin de tot felul de oameni,mai inteligenti,mai saraci cu duhul,mai civilizati,mai grobieni,in fine,tot tacamul.Are locuri urate si imunde,insa are si locuri in care-ti face placere sa stai!Desi sunt bucurestean get beget,nu cred ca ora exacta se da de aici,iar facutul banilor a cam fost „confiscat” de ghertoii astia de politicieni si de neamurile lor cu curu’ mare,cum de altfel,se intampla,cred,prin toata menajeria asta,numita Romania.Mi-a placut foarte mult si mi s-a parut de bun simt comentariul lui Bad Pitzi vis-a-vis de ipocrizia unora care n-au prea putut ajunge la struguri…Ce nu suport eu la Bucuresti este faptul ca aici sunt concentrati reprezentantii politicului,administrativului etc.pe care cu mare drag i-as pune-n flacari.De aici,sunt convins,pleaca raul cel mai mare!

  2. P.S.-pestele de la cap se impute,iata o vorba cum nu se poate mai potrivita pentru ce a ajuns tara asta,implicit Bucurestiul si noi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.