De ce îşi doreşte lumea să lucreze în Advertising?

De ce vor atât de multe persoane să lucreze în Advertising?

Un posibil răspuns la această întrebare ne este oferit în episodul 11 al sezonului 9 din Friends, când Chandler, rămas fără un loc de muncă, este ajutat de soţia lui, Monica, să-şi găsească slujba de vis. Monica, foarte organizată, îi aranjase toate joburile posibile în ordine alfabetică. Primul job posibil – la litera A: Advertising.

Poate de-asta sunt şi la noi atâţia care-şi doresc să lucreze în Edvărtaizing.

7 thoughts on “De ce îşi doreşte lumea să lucreze în Advertising?”

  1. Pentru ca e una din acele meserii in care nu trebuie sa stii ceva ci doar sa dai impresia ca le stii pe toate. Jurnalismul de exemplu – poti sa scrii orice prostie, despre un lucru oricit de abominabil, plictisitor, oribil sau scirbos. Diversitatea si multitudinea viciilor si perversiunilor umane vor crea intodeauna o audienta constanta pentru articolele scrise – sau filmate. Nu conteaza ca sint agramate, ilogice, stupide si / sau ofensive. Iar reporterul / jurnalistul va apare in ochii micii lui armate de sustinatori ca fiind depozitarul adevarului suprem. Crede-ma, spun asta din experienta. Identic si in advertising : cit de infantila ar fi o reclama, o strategie, un slogan sau o identitate creata, intodeauna va exista un patron / director de firma care sa o cumpere. La urma urmei singurele investitii sint sa-ti comanzi un set de carti de vizita pe care sa scrie „Copyrighter” si sa-ti rogi prietenii sa te strige „creativul”. In scurt timp ii vor urma si altii.

  2. Stiu foarte bine episodul ala, probabil ca advertisingul ca si alte cateva job-uri lasa o senzatie ca iei multi bani si nu faci mai nimic dar in realitatea nu e chiar asa.

  3. @carmen – as putea spune ca a fost intentionat – dar nu a fost :(. Am gresit si imi pare rau. Multumesc pentru corectare – a fost din neatentie nu din nestiinta dar rezultatul conteaza. Ca sa mai diminuez din penibil si sa nu incep ziua complet prost ma si laud putin : sint fluenta in Engleza, Franceza si Spaniola, citesc in Araba si acum invat Gaelic. Nu e un merit al meu ci doar un talent ca atitea altele. Inca odata scuze.

  4. UIte un motiv bun:
    -daca e criza, in advertising este muuult mai mult de lucru (competitia devine si mai acerba cand nu mai ia omul 1001 de chestii din reclame sa le incerce ci ia o singura inghetata/ciocolata/ etc pe luna si e musai ca aia sa fie a firmei tale si nu a celorlalti:) );
    -daca prospera corporatistii iar e mult de lucru…tura asta pentru noi lansari de alte crappy products unde ambalajul si reclama vinde la prostime.

    Sa nu uitam ca designul va salva lumea :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.