De Ziua Naţională, haideţi să sărbătorim România!

Steagul RomânieiDe Ziua Unirii, Sindicatul „Viitorul Mineritului” îndeamnă oamenii să poarte cu mândrie tricolorul românesc roșu, galben şi albastru şi nu steagul roșu, alb şi verde al altui popor. Asta pentru că neobosiţii protestatari şi-au anunţat intenţia de a protesta şi de Ziua Naţională a României împotriva mineritului.

Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană denunță tentativa de deturnare a sărbătorii Zilei Naționale prin proteste anti-minerit anunțate de protestatarii proiectului minier chiar în orașul marii Uniri, Alba Iulia, și face un apel adresat tuturor românilor să nu se angreneze în manifestări violente sau politice, care au alt scop decât aniversarea zilei naționale. 1 Decembrie este sărbătoarea tuturor românilor şi aşa trebuie să rămână!

„1 Decembrie este cea mai importantă zi a României și merită să fie tratată cu respect. De Ziua Naţională trebuie să fim solidari, să ne gândim la trecutul patriei noastre, să îi comemorăm pe cei care au luptat pentru unitatea tuturor românilor și să privim înainte, cu speranța că vom putea munci și trăi în continuare la noi în țară și că le vom putea oferi un viitor mai bun copiilor noștri”, a declarat Cristian Albu, liderul Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană. [sursa]

Ceea ce s-a întâmplat anul trecut nu ne face cinste deloc: Anul trecut, manifestările aniversare de 1 Decembrie au fost umbrite de acțiunile denigratoare ale unor grupuri restrânse de persoane, care au preferat să scandeze împotriva proiectului minier propus pentru Roșia Montană și să arboreze steaguri roșu-alb-verzi în loc să celebreze Ziua Națională cu tricolorul românesc. Aceștia au ignorat atât importanța acestei zile, cât și dorința miilor de moți de a avea un trai decent, prin minerit.

Nu se face să te duci la om acasă de ziua lui, să intri în sufragerie cu bocancii murdari şi să-i spui „La mulţi ani, Gogule!”, când pe el îl cheamă Costel. E la fel de urât să-i atragi atenţia asupra faptului că e sărac, cât timp tu ai fost cel care i-a „băgat strâmbe” la patron, ca să nu-l angajeze.

Şi dacă mergeţi de 1 Decembrie la Alba Iulia cu gânduri bune, vecinu’ de judeţ Andrei Dobra are câteva ponturi pentru voi: unde să vă cazaţi, unde puteţi mânca şi bea la preţuri decente.

2 thoughts on “De Ziua Naţională, haideţi să sărbătorim România!”

  1. Ai mare dreptate cu privire la cele spuse de tine! Sa vedem daca si toti romanii au priceput ca de Ziua Nationala trebuie sa ne bucuram din plin si nu sa ne spunem toate ofurile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.