Denisa te învață: Cum obții o ofertă mai bună de la operatorul de telefonie mobilă?

Citind relatarea lui Costin, mi-am dat seama că nu v-am povestit cum am ajuns eu să am un abonament cu 1 GB trafic de net, câteva sute de minute și SMS-uri naționale (adică în alte rețele) și probabil nelimitat în rețeaua în care sunt, totul la 5 euro cu TVA inclus.

Sună incredibil? Poate că da, dar e cât se poate de real! Am scăzut costul facturii de la 85-90 de lei lunar la 25 de lei, am primit și mai multe beneficii și pentru asta am făcut doar un drum la un sediu fizic al operatorului meu. Mai precis…

După mai multe încercări de a obține un abonament mai mic cu mai multe chestii incluse, după ce ani la rândul am plătit 80-90 de lei pe lună și nu am avut cine știe ce (dacă nu punem la socoteală cele 800 de minute în rețea pe care nu apucam niciodată să le ÎNCEP, nicidecum să le consum, întrucât toate cunoștințele mele se mutaseră în altă rețea), am renunțat la contract, pentru că aveam posibilitatea asta – trecuseră cei doi ani obligatorii și eram foarte hotărâtă să îmi păstrez numărul și să mă portez în altă rețea.

Atunci a venit apelul cu ceea ce în industrie se numește ofertă de retenție. Adică: clientul amenință că pleacăla concurență, iar tu îi faci o ofertă mai bună, îi oferi ceva în plus ca să îl determini să rămână la tine și să continue să îți plătească ție abonamentul lunar, indiferent cât de mic ar fi el.

În ziua când m-au sunat pe mine, eu eram deja fosta lor clientă. Ăsta a fost marele meu avantaj: nu a trebuit să plătesc vreo taxă de reziliere, nu a trebuit să mai aștept până să pot pleca, pur și simplu am reziliat contractul și abia atunci m-au întors din drum. A fost nevoie de foarte multă putere de convingere din partea doamnei cu care am vorbit. Îmi pare rău că nu i-am reținut numele, ar fi meritat o primă. Dacă reușește să aducă înapoi clienții așa cum a făcut-o cu mine, înseamnă că își face meseria excepțional! Eu i-aș fi închis telefonul unui client care mi-a spus deja de trei-cinci ori că nu este interesat și că nu se mai întoarce din drum! Ea a reușit să mă întoarcă. E drept, pentru o sumă de 3X și ceva mai mică, dar măcar le-o plătesc tot lor și nu concurenței.

Foarte important: noul abonament, de cinci euro pe lună cu multe chestii incluse, a fost prelungit pe șase luni, nu un an, nu doi. Cele șase luni au trecut de mult, așa că acum sunt din nou liberă să plec unde vreau eu, iar sentimentul ăsta de libertate este senzațional.

De atunci au mai existat tentative de a-mi oferi „ceva mai bun”, mai mult trafic de date, mai multe minute în rețea (cu cine naiba să le și vorbesc, că toți ai mei sunt plecați prin alte rețetele?). Dacă aș fi spus „da”, se prelungea din nou abonamentul pe doi ani – iar eu nu mai vreau asta, sunt cât se poate de mulțumită cu ceea ce am acum.

Important e să ai avantajul pe care l-am avut eu, în relația cu operatorul. Să poți să pleci dacă vrei să pleci.

Așadar, dacă vreți ceva mai bun, așteptați până după ce expiră termenul contractului, apoi fie cereți ceva mai bun, fie plecați și așteptați să fiți chemați înapoi. Concurența este bună.

Foto: Telefoane, de la Shutterstock

4 thoughts on “Denisa te învață: Cum obții o ofertă mai bună de la operatorul de telefonie mobilă?”

  1. Da’ cum naiba e o oferta buna asta? Eu am pe un abonament de 8 euro nelimitat in orice retea, 1 gb date si nu stiu cate sute dde minute si mb in roaming…. Plus nelimitat pe anumite retele internationale.

  2. Asa am facut si eu: dupa x ani petrecuti in retea am sunat sa-mi anunt intentiile de a renunta la serviciile lor si dintr-o data a fost posibil ca pentru 5 E sa am o gramada de beneficii, dar asta pe perioada nelimitata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.