Kaufland, fără concurență (la Hunedoara)

Așa cum spuneam aici, e bine că există concurență între operatorii de telefonie mobilă. Concurența este bună, de fapt, peste tot, pentru că îi determină pe toți cei care vând ceva, produse sau servicii, să îți ofere ce au mai bun la un preț cât mai mic.

Din păcate, titlul pe care l-am pus acestui articol nu e ca să fac reclamă gigantului Kaufland. Nu are ditamai lanțul de magazine nevoie de reclama mea… pentru că, cel puțin în orașul Hunedoara, vânzările merg foarte bine și magazinul situat în buricul târgului nu are concurență.

Nu o spun eu, mi-a spus-o angajata de la biroul de relații cu clienții pe care am întrebat-o de ce un produs marcă proprie Kaufland are un preț mai mic la supermarketul din Deva (3,99 lei) și mai mare la cel din Hunedoara (4,49 lei). Și nu din când în când, ci în permanență prețurile din Hunedoara sunt un pic mai mari decât cele din Deva. În Deva este concurență mai mare, mi s-a spus, sunt mai multe supermarket-uri (a se citi Auchan, că el le stă în ceafă celor de la Kaufland) și de asta sunt și prețurile mai mici.

Nu este politica noastră să avem aceleași prețuri peste tot, mi-a mai zis doamna de la Kaufland.

Dilema mea: ce fac, mă duc la Kaufland-ul din Deva ca să îmi cumpăr produsele care îmi plac și pe care le găsesc numai la ei, sau dacă tot ajung în Deva, mă opresc la Auchan? Sau, pur și simplu, accept faptul că locuiesc într-un oraș unde investițiile se lasă așteptate și plătesc taxa de sărăcie?

Foto: Supermarket, de la Shutterstock

3 thoughts on “Kaufland, fără concurență (la Hunedoara)”

  1. Stai acasa :-D
    Anyway, se aplica si la benzinăriile aceleiasi companii. De exemplu, MOL Dorobantilor in Cluj, are pret mai mare cu 2-3 bani fata de MOL Calea Turzii. Petrom si OMV, la fel. Lukoil e francizat, sa zicem ca acolo fenomenil e normal. Cei mici, gen Socar sau Gazprom, au preturile aliniate la nivel national DAR tin cont de concurenta. Fluctuatii o sa remarci des, exceptie facand McDonalds, Lidl si Auchan (cu mentiunea ca pot avea promotii locale, acordate la solicitări/specificul populatiei locale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.