Denisa te învaţă: Dacă eşti antisocial, poţi trimite colete din benzinărie

Nu-mi prea place să interacţionez cu persoane necunoscute. Ba mai mult, nu-mi place să îmi intre în casă curierii; dacă primesc ceva, fac un compromis, dar când trebuie să trimit colete sau plicuri prefer să evit, pe cât posibil, interacţiunea umană. Internetul m-a transformat într-o fiinţă antisocială. Nu o spun cu [nici un pic de] mândrie, dar ăsta e adevărul.

De-asta îmi place să îmi fac cumpărăturile în supermarket, unde nu mă întreabă nimeni nimic, nu mai am parte de eternul „Poftiţi!” al vânzătoarelor de la magazinele mici, pun singură produsele pe banda rulantă şi în afară de „Bună ziua / seara” şi „Mulţumesc”, nu trebuie să schimb nici o vorbă cu nimeni. La benzinărie, îmi pun singură motorină, trebuie doar să salut şi să spun [câteodată] numărul pompei de la care am alimentat, plătesc şi gata. Mă simt agresată aproape de fiecare dată când trebuie să le refuz pe casierele de la OMV şi Petrom care îmi prezintă oferta săptămânii: „O ciocolăţică? Un suculeţ? O napolitănuţă?”. Cred că în unul din 10 cazuri răspund cu „Nu, mulţumesc”. E drept că am şi momente când nu sunt total antisocială şi atunci mai schimb câte o vorbă cu angajaţii de care „dau cu ochii”, dar de cele mai multe ori prefer să fiu doar eu şi ATM-urile, POS-urile sau site-urile securizate unde se pot face plăţi.

Bun, acum, că ne-am lămurit cât sunt de antisocială, să vă explic şi de ce mă bucur de parteneriatul dintre Fan Courier şi OMV. 

Ieri am vrut să trimit un plic la Bucureşti. Am avut cont pe site-ul Cargus, din nou un lucru bun pentru mine – nu trebuia decât să mă loghez pe site şi să „comand un curier”. Menţionam ce colete am de trimis, apăsam butonul magic şi curierul se prezenta la uşa mea, iar toată distracţia dura câteva minute. Ieri am constatat că nu mai am cont pe site-ul Cargus, aşa că am încercat să „comand un curier” de la Fan. Am completat, conştiincioasă, toate datele, adresa mea, adresa şi numărul de telefon al destinatarului, numărul de colete, greutate. Când a trebuit să specific intervalul orar între care poate fi preluat plicul, buf!, site-ul nu mă lăsa să aleg decât –.–. Am selectat, deci, ora –.– şi am apăsat pe butonul „Trimite” sau cum i-o fi zicând. Eroare! Stupoare! Completaţi intervalul orar! Păi… nu pot.

Nu m-am lăsat şi am căutat şi mai adânc pe Internet şi aşa am aflat despre „Collect Point”, serviciu oferit de Fan Courier, prin care se pot trimite plicuri şi colete de maximum 7 kg din orice benzinărie OMV [dar şi de la InMedio, Relay şi 1 Minute]. Bineînţeles că am mers la OMV ca să trimit plicul.

Treaba funcţionează aşa: te duci cu plicul sau coletul, ceri un formular pe care trebuie să scrii numele, adresa şi numărul de telefon – atât ale tale, cât şi ale destinatarului. Apoi trimiţi un SMS la numărul scurt 7451, cu textul CP300. Mai trimiţi un SMS de confirmare cu textul DA, apoi primeşti prin SMS de la un alt număr un cod format din cinci litere care reprezintă AWB-ul pe care trebuie să-l treci pe formular. Pentru SMS eşti taxat cu 4 euro [3 euro pentru colete sau plicuri trimise în aceeaşi localitate]. Predai plicul angajaţilor OMV împreună cu formularul completat şi gata!

FanCourier + OMV = love

FanCourier + OMV = love

Serviciul Collect Point este disponibil în 153 de staţii OMV din ţară şi se pare că a fost lansat încă din auggust 2012. După ce am descoperit „minunea”, le-am povestit colegilor de la redacţie şi am aflat că acest serviciu are reclamă în fiecare zi la Radio 21. Mă bucur pentru ei, dar cumva mi se pare că ar trebui „atinse” şi persoanele care chiar se află în target. Dacă nu ascult Radio 21, de unde să fi ştiut de Collect Point?

Nu-i bai, lasă că voi ştiţi de la mine. Sper să vă fie de folos informaţia.

7 thoughts on “Denisa te învaţă: Dacă eşti antisocial, poţi trimite colete din benzinărie”

  1. 4 Euro costa SMSul si asta include transportul pachetului la destinatar, nu? Deci 4 Euro cost total.

    Intreb si eu: nu era mai simplu, daca tot mergi la cu pachetul OMV, sa platesti direct la ei, la casa de marcat?

      1. @Denisa Bârgău: Pentru ca pierzi mai mult timp decat daca ai chema un angajat al firmei de curierat la tine acasa/birou sau daca ai merge sa trimiti plicul/coletul direct de la sediul lor. Oricum interactionezi tot cu un singur om, in schimb angajatul benzinariei poate fi prins si cu alte treburi.

      2. Adevărat, dar e mai simplu să stai la coadă la OMV decât să suni curierul, să-i explici pe unde stai – dacă nu ştie – şi apoi să-l aştepţi, să-i deschizi uşa, să completezi hârtii, să… la OMV te duci, ceri formularul, îl completezi, plăteşti prin SMS şi-ai plecat. Nu ştiu, mie mi se pare mai uşor. Parcă e mai OK pentru mine să fiu îmbrăcată „de oraş” şi să las un plic după ce-am plătit pentru motorină decât să chem curierul acasă. Prea mult deranj, ce să zic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.