Deschis non-stop, cu excepţia…

Teoretic, toate – sau hai să zicem 90 la sută dintre – benzinăriile patriei sunt deschise non-stop, un lucru foarte bun pentru şoferii care au nevoie să alimenteze sau să bea o cafea la ore târzii din noapte. Nu mai e ca pe vremea lui Ceauşescu, când benzinăriile aveau program, nu se mai circulă restricţionat [duminica asta da, pentru că numărul de înmatriculare se termină într-un număr par, duminica viitoare nu, pentru că atunci circulă ăia cu numere impare] etc.

Şi totuşi, dacă ai ghinionul să rămâi fără benzină în apropierea unei staţii OMV, între orele 11:30 şi 12 noaptea, nu poţi alimenta, pentru că se schimbă tura, se scoate raportu’ zilnic sau aşa ceva. Şi tre’ să stai, dacă nu mai ai benzină şi nu poţi alimenta decât de la OMV, că doar ce alternativă ai?

Eu şi Remus am stat vreun sfert de oră, în seara asta, la OMV Hunedoara. Şi pentru că ne plictiseam, am făcut poze. De fapt, nu m-a deranjat prea tare faptul că nu se putea alimenta, doar în Austria am trecut pe lângă o groază de benzinării cu program, da’ au ieşit prea faine pozele ca să nu le fi pus pe blog.


omv-pauza-01

omv-pauza-02

omv-pauza-03

omv-pauza-05

omv-pauza-06

omv-pauza-07

Nu, n-am uitat buşonul pe maşină. :D

13 thoughts on “Deschis non-stop, cu excepţia…”

 1. Am patit si eu odata asa ceva ..dar mai crincen ca dupa ce s-a schimbat tura..s-a luat curentul asa ca am mai stat o ora si ceva sa vina, eram la Orastie :)

 2. Am auzit si eu faza asta in seara asta, la MOL in vama Bors. Norocul meu a fost ca apucasem sa alimentez, si in timp ce ma pregateam sa plec a venit un autocar cu turisti, si a iesit gigelul din MOL si i-a spus soferului ca trebuie sa astepte 30min pentru schimbul de tura :D

 3. In Franta, in Austria etc. Majoritatea insa functioneaza in regim autoservire. Si nu, nu este nevoie neaparat sa ai cardul retelei lor ci doar un card de debit sau de credit emis de orice banca.

 4. La fel e si la Lukoil cu schimbul de ture noaptea, ba inca si la McDonald’s in Sibiu: sunt doua, la fiecare capat de oras si dupa ce am trecut de primul, am crezut ca macar ceilalti au mai mult cap, insa ne-am inselat. Speram ca daca-s doua sa faca o intelegere: eu schimb tura la 11, tu schimb-o la 11:30- 12, ca sa nu stea omu’ cu limba atarnanda dupa o inghetata!
  Faza cu predarea turei am mai patit-o si la o farmacie non stop care la 12 noaptea face analiza vanzarilor zilei si-i trebuie calculatorului vreo ora de pauza, timp in care omu’ suferind asteapta sa vina tanti la geam sa intrebe pe fiecare ce are, pentru ca poate da medicamente si sa le introduca apoi in baza de date.
  In fine, la noi e mai greu cu tehnica asta, da’ e bine ca exista.

 5. Nu numai la OMV e asa..eu m-am oprit la Petrom, duminca dimineata la 6:40 si trebuia sa ajung pana la Timisoara…. Pai stiti facem schimbul de tura mai tre sa asteptati…ma grabeam ce sa mai astept am plecat asa :D noroc ca mai aveam 2 linioare de benzina si mi-a ajuns pana in Tm.

 6. Ah mi-am amintit de OMV..nemernicii…au chestia aia ca bagi de 1 mil juma si primesti cd..well am bagat de un mil juma m-am dus sa platesc ..stiti nu avem cd-uri.
  Pai bun si ce facem pai va scriu pe bon 1 cd si vi-l dam cand mai veniti….
  Oare mi-l vor mai da?

 7. Eu intr-o seara, pe la 00:13 eram in Cehul Silvaniei, un oras mic. Am oprit la singura benzinarie din oras. ERA INCHISA!!! Am stat acolo vreo 10 minute….nimic nu s-a intamplat. Noroc ca nu era chiar gol rezervorul si mi-a ajuns benzina pana la urmatoarea benzinarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.