Digital de la RDS-RCS

Începând de ieri, televizorul meu Philips cu diagonala de 14″ este foarte fericit. În sfârşit, după ani buni de chin, poate să-mi arate imagini clare şi culori vii. I-am făcut rost de un decodor digital Humax, pe care l-am primit gratuit pentru că sunt abonată la serviciile de televiziune prin cablu de la RDS-RCS.

Decodorul e o micuţă cutie neagră, în care se introduce un card de dimensiunea unui card bancar. De aici, totul e simplu şi clar. Foarte clar! Nu mai am 40-50 de posturi TV, am 90 şi ceva. Şi ce-mi mai place la el este că are şi câteva posturi de radio presetate. N-am stat să văd câte, pe mine mă interesa Guerrilla. Sigur, puteam să ascult Radio Guerrilla sau Europa FM şi online, pe laptop, dar ce poate fi mai tare, în 2011, decât să asculţi un post de radio la televizor?! :))

Deci: calitate superioară a imaginii, posturi de radio, CNN plus alte posturi TV faine. Şi toate astea gratuit, pentru că aveam deja cel mai mare abonament de la RDS. Şi tot aşa – gratuit, adică – am primit şi un stick/modem de Internet mobil.

P.S..: Dacă nu-mi spunea tata de acest decodor, nici n-aş fi ştiut că există şi că poate fi obţinut gratuit de la RDS-RCS.

12 thoughts on “Digital de la RDS-RCS”

 1. Poate ca daca ii dadeai sa caute in banda larga, televizorul prindea si restul canalelor. Sa pui decodor digital pe un tv de 14 mi se pare foarte deplasat. radio pe tv e o functie utila atunci cand nu poti asculta direct acel radio. pacat ca sunt prea putine si nu sunt semne ca se vor inmulti.

 2. Nu le prinde şi pe celelalte. Celelalte canale sunt disponibile doar cu decodor. Ce-i aşa de deplasat? E un televizor mic, pentru că nu stăm în bucătărie să ne uităm la filme & stuff. Pentru filme avem monitoare mai mari şi un proiector.

  Tu simţi nevoia să te uiţi la ştiri, de exemplu, pe un TV cu diagonala mare?

 3. Eu am televizor de 15 ani pe care am decodor din ala si merge f bine :P am 100 si ceva de posturi nu vad problema. Oricum mie cam incepe sa mi se strice cutiuta HUMAX.

 4. Oh, my God, am şi eu decodor din ăla şi n-am avut idee că pot prinde radio cu el. Cum ajung la radio, e pe vreun canal? Sau cum. Că abonamentul e cu siguranţă cel mai mare. Nu de alta, da’ Dobro&Craio merită ascultaţi mai mult de juma’ de oră cât e drumul dus-întors la grădiniţă dimineaţa.

 5. Anatati: vezi pe telecomandă, cu ultimul buton din dreapta jos poţi comuta între TV şi radio. As simple as that. Dacă ai alt model decât mine, nu ştiu ce să-ţi zic.

 6. Majoritatea televizoarelor actuale, adica cele ce au fost fabricate un ultimii 5-6 ani sunt capabile sa receptioneze in banda larga. o face un jaf chinezesc de acum 9 ani, tot pe 14 . depinde din ce distribuitor iti vine cablul pana la urma. eu am renuntat la decodorul hd pentru ca in digital nu sunt cateva programe, BRAVO RDS!!! , in special fashion tv.
  Ma uit la stiri pe un tv mare, in special la dw, unde ai ce vedea in reportaje. la noi nu ma mai uit tocmai din cauza imaginii execrabile, imagine ce nu o vezi asa pe un ecran de 14.

 7. salutare io intreb de vreo 3 saptamani de decodor digital cami trebuie pt tv ul meu de 32 de inch sa-mi vada oglinda dar ami tot spune o cocoana ca nu are si acu cateva zile miaspus un vecin ca ia mai trebuit 5 lei sa plateasca la astia sai dea decodorul si na avut la el si io daca merg la ei spun ca nu au decodoare digitale e pacat la ditamai tv ul sati vada posturile puricite si io sunt genul de om daca am ceva de calitate sa vada si calitate nu doar pe jumate

 8. petrule, daca ti-ai luat un tv ‘de calitate’ de 32″, atunci cu siguranta are dvb-c. in aceste conditii, nu iti mai trebuie niciun decodor digital sau hd (mai putin pt hbo hd si superonehd). puricii aia care se vad pe majoritatea canalelor, mai ales pe antene, sunt de la ‘calitatea’ transmisiei televiziunilor, nicidecum de la decodoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.