Drept urmare…

 

În data de 24.09.2007, între orele 13-14, în faţa Teatrului Municipal Deva s-a desfăşurat un miting de protest al reprezentanţilor presei din municipiul Deva, miting care a fost autorizat conform prevederilor legale în vigoare. La această manifestaţie au participat un număr de aproximativ 60 de persoane în majoritate angajaţi ai presei locale care au protestat înpotriva violenţei manifestate de directorul teatrului. În timpul desfăşurării manifestaţiei, un număr de 11 angajaţi ai Teatrului Municipal au organizat o contramanifestaţie, fapt ce constituie o încălcare a prevederilor legii 60/1991 art.26 aliniatul 1 litera g) privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.
Efectivele de jandarmi au procedat în conformitate cu prevederile legale sancţionând grupul de participanţi la contramanifestaţie cu amendă contravenţională în cuantum de 500 lei pentru fiecare participant.

de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara „Decebal”

Background: Peste 50 de jurnalişti hunedoreni au protestat în faţa Teatrului | Rămâne cum am stabilit: luni la ora 13 | Protest al jurnaliştilor hunedoreni faţă de agresivitatea unor directori de instituţii | Teatrul meu, moşia mea…

UPDATE: Se pare că primarul Devei, Mircia Muntean, a INTERVENIT pe lângă ministrul de Interne pentru ca Jandarmeria să retragă aceste amenzi. Noi să fim sănătoşi… nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.