După controlul din aeroport poţi să-ţi cumperi liniştit o trusă completă de manichiură

Treaba asta am aflat-o de pe contul de Facebook [bun şi Facebook-ul ăsta la ceva] al Lorei: după ce a trecut de controlul din aeroport [Otopeni], şi-a cumpărat nişte reviste, ca să aibă ce citi pe avion. Printre ele, revista Avantaje, care avea drept cadou o trusă de manichiură. După cum lejer se vede în poza urcată de Lora, în trusă există pilă de unghii, pensetă, unghieră şi o forfecuţă pentru unghii. Toate din metal. Toate ascuţite, contondente, numai bune pentru deturnat un avion.

revista avantaje cu trusa de manichiura

 

De fapt, e cam greu să deturnezi un avion cu o forfecuţă, dar probabil că nu imposibil, de-aia s-a interzis accesul călătorilor cu orice obiecte ascuţite, lichide în recipiente mai mari de 100 de mililitri şi alte obiecte „periculoase”.

Şi totuşi… cum să nu te simţi luat de prost când nu-ţi poţi lua cu tine forfecuţa preferată sau briceagul indispensabil oricărui ardelean, dar poţi să cumperi o revistă care-ţi oferă o trusă completă de manichiură? Cum să nu te simţi luat de prost când nu ai voie cu sticla de apă adusă de acasă, dar poţi cumpăra una cu 3 sau 4 euro după controlul de securitate?

7 thoughts on “După controlul din aeroport poţi să-ţi cumperi liniştit o trusă completă de manichiură”

  1. Aia cu bauturile e o poveste frumoasa de tot. Nu te lasa sa treci cu ele de check-in, dar dupa check-in poti sa iei din „duty free” chiar si 20 litrii de suc, si 40 litrii de wisky in „sticla” de sticla :) cu care sa deturnezi ce vrei, ca sticla doar taie, dar bineinteles, le iei la alte preturi decat la magazinul dinainte de check-in :)

  2. Controlat si-n chiloti pe aeroport in Toronto. Urcat in avion Jet Airways (companie indiana) cu destinatia Bruxelles. Masa de seara din avion avea tacamuri de metal…..ce naiba sa mai spun!

  3. Lichidele sunt interzise pentru ca teroristii au folosit odata niste chimicale pe care le-au amestecat inauntrul avionului si care trebuiau sa produca o explozie cu scopul de a produce o gaura in fuzelaj. Restul chestiilor cu forfecuta si unghiera sunt doar greseli de sistem…. Nu ar trebui sa se vândă asa ceva dupa controlul de securitate, dar foamea de clienti e mai mare decât riscul……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.