E ceva în aer, clar!

Astăzi mi s-a întâmplat un lucru nemaivăzut şi nemaipomenit. Venind spre redacţie, am găsit, în sfârşit, deschis chioşcul din apropiere care vinde şi îngheţată Panda. Am văzut ambalajul îngheţatei în geam de câteva săptămâni bune, alături de preţul de 1,2 lei, dar niciodată nu era deschis. Eu vin la lucru destul de târziu, iar chioşcul stă deschis doar cât timp durează cursurile la şcoala din vecinătate. Mă gândesc că şcoala şi copiii au reprezentat motivul deschiderii acelui chioşc, că altfel nu-i o zonă cu vad comercial prea bun. 

 

Am întrebat-o pe vânzătoare dacă mai are îngheţată Panda, mi-a confirmat, i-am cerut una şi i-am spus că nu am decât o hârtie de 50 de lei. Bănuiala mi s-a adeverit: nu vânduse de atâţia bani astăzi, aşa că nu avea de unde să-mi dea rest 48,8 lei. Mi-a arătat un teanc de bancnote de un leu şi câteva de cinci lei. Şi mi-a spus: „Lăsaţi, că mi-i aduceţi altă dată!”.

„Nuuu, că eu ajung pe-aici destul de târziu, cine ştie când mai prind deschis!”, i-am spus. „Nu-i nimic, că acum e soare şi ţinem deschis mai mult timp şi am încredere că o să mi-i aduceţi. Luaţi-o liniştită!”.

M-am scotocit prin buzunare, am găsit o monedă de 50 de bani pe care i-am dat-o şi i-am mulţumit. Că am rămas datoare nu-i aşa o chestie grozavă, impresionant este că se mai fac astfel de gesturi, că încă mai există oameni care au încredere în alţi oameni – necunoscuţi! Când plec spre casă o să încerc să-i strecor doi lei pe sub geamul chioşcului.

E ceva în aerul ăsta de primăvară…

9 thoughts on “E ceva în aer, clar!”

    1. Si eu am mancat foarte multa inghetata Panda in tinerete. Si de-aia sandwich intre biscuiti, mai stiti? Si aia era minunata. :)) Era altfel ambalajul la Panda pe vremea noastra ..

      1. Este îngheţată sandwich la Lidl. Eu nu am mâncat în copilărie decât la vafă şi Panda. Şi de-aia „vrac”, direct de la maşină, toate pline de amelioratori… ce vremuri! :))

  1. Faptul ca ai rams datoare pentru o inghetata ca asta spune multe, despre inghetata care ne-a marcat copilaria, dar mai impresionant este ca ti-ai rasplatit datoria fata de omul care ti-a acordat incredere.

  2. Da’ de inghetata aia in amblaj de „unt” isi mai aduce aminte careva? Sau de eclerul ala mare cu 3 lei si Cico-ul cu 2 lei? Ce vremuri frumoase!

    1. Radu-Mihai, să ştii că era îngheţată Polar în ambalaj de unt la Kaufland. Acu’ au terminat-o, dar sigur mai aduc. Pe mine nu m-a impresionat, că n-am „prins-o” în copilărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.