Efectul Coca-Cola: brrr şi yuck!

Sebi a cumpărat, zilele trecute, o sticlă de Coca Cola de doi litri, pentru un prieten de-al lui care a venit într-o scurtă vizită. Bineînţeles că omul n-a dat gata doi litri de suc, prin urmare, corpul delict a rămas în frigider. Nu m-am putut abţine şi-am mai băut câte-un păhărel. Ieri dimineaţă, am luat o gură de cola şi mi-a venit să vomit. Era nepermis de dulce!

Aseară, pentru că nu aveam apă în frigider – de fapt, asta a fost doar o scuză ca să beau cola, pentru că eu nu prea beau apă rece -, mi-am pus un păhăroi de cola pe care l-am dat gata în câteva minute. Şi-acum mai adormi, Denisa, dacă mai poţi!

O mică paranteză: purecii mă „iubesc” atât de mult, încât dacă stau la trei metri de o pisică sau un câine purecos, devin automat gazdă pentru purecii lor. La fel păţesc şi cu ţânţarii, dintr-un grup de 10 oameni tot timpul mă vor prefera pe mine.

Ei bine, aseară, deşi nu întâlnisem nici un animal când am venit acasă [mă rog, cu excepţia celor doi căţei rezidenţi pe scara mea], eram convinsă că un purec se înfruptă din sângele meu. Mă mânca toată pielea, cred că m-am foit şi scărpinat timp de o oră până să adorm. Nu era nici un purec [ştiu că „purice” e corect, da’ merge şi „purec”, să ştiţi] în patul meu, ăsta era efectul cola. Mi-am amintit că atunci când beam Pepsi frecvent şi în cantităţi mari, la fel de greu adormeam, dar uitasem cât de rău este.

12 thoughts on “Efectul Coca-Cola: brrr şi yuck!”

  1. Am renuntat la cola si pepsi de 2 ani de zile,in urma unei cure de slabire.In prima saptamana eram,parca, in sevraj :D….obisnuita sa beau 3 litri de cola pe zi,ma puteam numi dependenta.Dar a trecut si ma simt infinit mai bine de cand nu mai beau cola…si plus de asta am dat jos din kilograme si nu le-am mai pus la loc.

  2. La mine „efectul Coca-cola” consta intr-o diureza grabnica si masiva. In maxim o ora elimin si cola si toata apa pe care-am mai baut-o in ziua respectiva, pana la ultima picatura. Si asa e, este excesiv de dulce (ca si Fanta, de altfel). De-asta, daca e sa beau, beau doar Pepsi Light sau Max, la care n-am pomenit asa ceva. De cofeina insa sunt pline si astea destul ca sa-mi dea ocazional insomnii.

  3. Am renunțat la Cola și Pepsi de o vreme, de când încerc să pierd niște kilograme. Și, surprinzător, nu mi-e dor de ele decât arareori. Însă atunci când mi-e dor, beau câte un pahar de suc cu o felie de lămâie și nu mi se pare prea dulce.

  4. @Bogdane n-ai probleme cu somnul zici? Nu asta e problema. Problema o sa vina cand nu te astepti mai putin (Doamne fereste) si atunci ramai cu ea pentru toata viata. Aici ma refer la boli de carenta ca si cancer, diabet si inca cateva. Tot mai multi oameni (tineri foarte multi) sunt diagnosticati cu astfel de boli. De ce? Pentru ca mancam prostii (mcdonald`s, kfc samd), bem prostii (cola, fanta samd), nu luam vitamine si nu e dam cu creme naturale (necesare pentru stres, poluare, radiatii uv) si punem suflet si ne stresam pentru orice..

    @eu am renuntat la cola, pepsi, mcdonald`s, kfc (in afara de nestea si shake foarte rar) de vreo 2 ani de zile.. inainte beam cate 2 litri pe zi ca si Bogdan.. stii ce bine ma simt de cand nu mai beau si mananc prostii? (Denisa sa nu-mi amintesti de kfc de la Bucuresti, atunci am mancat doua sau trei bucatele mici ca n-am vrut sa va refuz, mai ales ca a castigat Sebi 4 premii :P )..

  5. Ai sangele dulce, daca trag tantarii la tine, stii ca asa se spune… cat despre cola, mie imi place si nu mi se pare niciodata dulce, ci PERFECT. Sunt dependenta :)) (glumesc, dar oricum imi place extrem de mult).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.