Egipt – unde începe totul

În Egipt, treaba e nasoală. E aproape ora 1 și Realitatea TV a început să retransmită ceva imagini preluate, ca întotdeauna în situațiile de genul ăsta, de pe CNN.

Mi-am amintit că în urmă cu doar câteva zile, pe unul dintre posturile TV românești rula o reclamă la [turismul în] Egipt. Acum îmi pare rău că n-am urmărit-o cu atenție, deși nu era mare lucru de reținut, pentru că reclama era clasică – ți se arată niște imagini idilice, exotice, filmate din elicopter, ape lin curgătoare [poate nu și în reclama asta], nisip auriu, piramidele, iar la sfârșit un logo și-un slogan. Dacă aș fi avut memoria mai bună, poate că rețineam sloganul; din fericire, Google is my friend: am găsit logo-ul și sloganul: „Where it all begins”.

Ups! Acum e clar de ce-a demis Mubarak guvernul: pentru că ministrul egiptean al turismului a ales sloganul greșit! Protestele au început în Tunisia, toată lumea știe asta, numai Ministerul Turismului are impresia că de la Cairo se dă ora exactă, așa cum și ai noștri cred că avem o grădină a Carpaților.

6 thoughts on “Egipt – unde începe totul”

  1. populatia vrea LIBERTATE, dar pentru Africa de Nord LIBERTATEA & DEMOCRATIE poate insemna haos, bombe la colt de strada, jafuri, islamistii radicali la putere, turism mort, etc (situatia din IRAK de exemplu). Cred ca ce se intampla acum in Africa de Nord este similar cu ce s-a intamplat in Iran in 1979…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.