Şi a fost Eurovisionul, ce mai freamăt, ce mai zbucium!

În fiecare an, pe vremea asta, mă uitam la Eurovision, comentam pe blog melodiile care mi-au plăcut şi apariţiile bizare, îmi scriam părerea despre melodia cu care ne prezentam noi, românii, la concurs şi în general îmi plăcea să-l urmăresc.

După o vreme, mi-am dat seama că noi nu suntem în stare decât cel mult o dată la 10 ani să trimitem în lume o melodie competitivă, aşa că am renunţat să mai scriu ceva despre Eurovision. Anul ăsta nu am urmărit nici o semifinală, iar concursul propriu-zis l-am „prins” din greşeală pe TVR, sâmbătă seară, din lipsă de orice altă ocupaţie.

Aflasem, inevitabil, de pe Facebook şi de la TV că anul ăsta ne reprezintă Cezar Ouatu, un interpret cu voce de soprană. Multe glume s-au mai făcut despre el, despre numele lui [not funny, apropo, să te iei de un om pentru numele său de familie, glumele astea sunt la fel de amuzante ca Mircea Badea] şi în general despre melodia cu care România s-a prezentat la Eurovision 2013, la Malmö, în Suedia: „It’s My Life”. Foarte original titlul, ce să zic, nu am mai auzit nici o altă melodie cu titlul ăsta. Wait…

Buun. Mi-am notat cele câteva melodii care mi-au plăcut şi care, în opinia mea, ar fi meritat să câştige concursul [unele link-uri duc direct la YouTube, pentru că pagina Eurovision.tv e cam varză]: 

N-am fost în juriu, nu am votat şi prin urmare a câştigat Danemarca, cu o melodie aşa şi-aşa. Aveţi cuvântul meu de onoare că m-am bucurat de fiecare dată când se anunţau voturile celorlalte ţări şi România nu primea nimic. Consider că nu am meritat nici măcar locul 13 [„onorabilul loc 13”, cum a zis presa]. M-am săturat să ne reprezinte cântăreţi ciudaţi, cu melodii nefredonabile, aleşi în urma unor preselecţii care întotdeauna se lasă cu scandal.

Dacă, printr-o minune, nu aţi auzit melodia care a reprezentat România la Eurovision anul ăsta, iat-o:

Cu asta ne-am dus noi la Eurovision. Eu cred că ne sabotăm singuri alegând melodii care nu vor câştiga nici măcar printr-o minune dumnezeiască acest concurs. La urma urmei, după cum a spus şi Petra, prezentatoarea concursului, câştigând Eurovisionul, ai şansa să găzduieşti un concurs pe care nu-ţi permiţi să-l organizezi, iar noi nu stăm foarte bine la infrastructură şi marea de turişti pe care ne-ar aduce-o organizarea Eurovisionului ne-ar cam încurca. Să nu uităm că nu mai departe de săptămâna trecută, o clădire din Centrul vechi al Bucureştiului s-a prăbuşit. Centrul vechi, locul cu care ne mândrim şi unde se adună la distracţie mai toţi turiştii ajunşi în capitală.

Cam asta a fost cu Eurovisionul de anul ăsta. Poate la anul trimitem o melodie mai de doamne-ajută…

11 thoughts on “Şi a fost Eurovisionul, ce mai freamăt, ce mai zbucium!”

 1. iuuu, ce guilty pleasure am si eu vu Kedvesem :P
  Mie mi-a placut Danemarca si tare m-am bucurat ca a castigat. Si mi-a placut mult si Norvegia si Azerbaidjan. Ah si Malta :) Aia cu Mary Me deloc :P

 2. Mda mie mi-au placut Malta , Islanda si Ungaria. Probabil se va gasi cineva sa-mi spuna ca e foarte urat din partea mea sa nu tin cu Romania. M-au dezamagit mai mult reactiile comentatorilor care contorizau punctele pe principiul: „daca noi le-am dat lor 12 puncte sa ne dea si ei noua la fel”

 3. Am vazut finala cap-coada. Eu ma mir ca am luat atatea puncte, unora chiar le-a placut. Consider ca Danemarca a meritat sa castige, nu este o piesa din lista de finaliste care sa fi fost la acel nivel.

 4. nu le-am ascultat pe toate, dar cand am auzit melodia celor din Danemarca, am zis direct ca ei vor castiga!! au avut de toate pe melodie, usor de retinut, un instrument acolo…o tara cu multi vecini…reteta perfecta pentru eurovizion!

 5. Mi-au placut Kedvesem-ul Ungariei si melodia Moldovei. Bravo Moldovei pentru ca au ales sa cante in limba romana. Pana la urma Eurovisionul e doar o lupa mare pusa peste fiecare tara participanta, o ocazie de a construi o imagine a tarii pentru ceilalti europeni; iar imaginea asta se naste si din familiarizarea cu limba tarii pe care o reprezinti, eu asa cred. In anii trecuti Portugalia tinea cu dintii de acest principiu, prezentand aproape intotdeauna numai melodii in limba portugheza, folosindu-se de Eurovision ca de o campanie de PR la scare mare. Cred c-ar trebi sa incepem sa privim si noi Eurovision-ul astfel, renuntand la obsesia inutila de a-l castiga cu orice pret. Mai ales ca, dupa cum spuneai si tu, nu stiu daca ni l-am putea permite.

 6. Melodia asta penibilă s-a clasat pe primul loc la preselecţia natională la voturile publicului…Aşa e când laşi prostimea să decidă…

 7. Ce mai nimic. Ma dezgusta profund aroganta lui Ouatu care nu-i decat un limbric cu pretentii.
  Cine naiba l-a trimis acolo si de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.